Θλίψη και οργή! Τελετή διάλυσης του Α’ ΣΣ στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων και κατάντια των Ε.Δ...

H τελετή διάλυσης του Α’ ΣΣ στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης ενώ η επίσημη λειτουργία του ως 9 Μ/Π ΤΑΞΠΖ θα ξεκινήσει από τις 3 Δεκεμβρίου.
Η ιστορία του Σώματος ξεκινά στις 16 Αυγούστου του 1913 οπότε και συγκροτήθηκε για πρώτη φορά με έδρα την Αθήνα και με 3 οργανικές μεραρχίες.

Το Α’ Σώμα Στρατού λοιπόν σε ένα διάστημα 100 χρόνων, όπως τόνισε και ο τελευταίος διοικητής του υποστράτηγος κ. Γιώργος Ντζιμάνης ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις της κάθε ιστορικής περιόδου, χάρις στις προσπάθειες της εκάστοτε Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, των διατελεσάντων Διοικητών του και των Αξιωματικών, των Οπλιτών και του Πολιτικού Προσωπικού, που «αποτέλεσαν και αποτελούν μοναδική δύναμη σταθερότητας τιμής και ελπίδας».





zougla.gr
kerberos-hellas
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά