Π.Ο.Ε.Σ. - Κανένα πρόβλημα στην εγγραφή των τέκνων μαθητών των μετατιθέμενων συναδέλφων μας στις σχολικές μονάδες

Μετά από την ανησυχία και τον πανικό που δημιουργήθηκε, σε πλήθος συναδέλφων μας που επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία μας, συνεπεία δημοσιεύματος, που έκανε λόγο για πρόβλημα και ιδιαίτερα λυπηρό φαινόμενο στο ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το σχετικό έγγραφό της:
eggrafes-mathitvn
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με έγγραφό του γνώρισε στην Ομοσπονδία μας ότι για τις εγγραφές των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν: α) ο νόμος 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11-5-2016) παρ. 2α, του άρθρου 35 όπου αναφέρεται ότι «οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους. Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017» β) το Π.Δ 200&201 άρθρο 1 παράγραφος 1 περί σχολικής περιφέρειας. γ) το Π.Δ200 άρθρο 7 παράγραφος 16 περί μετεγγραφών νηπίων , Π.Δ 201 άρθρο 8 παράγραφος 1δ περί μετοίκησης της οικογένειας μαθητή & παράγραφος 4 περί διαδικασίας παραλαβής της αίτησης μετεγγραφής.
 
METEGGRAFES-NHPIVN-2017
 
Δείτε τί προβλέπεται στα μνημονευόμενα Προεδρικά Διατάγματα, κάνοντας κλικ στην εικόνα:

METEGGRAFES-NHPIVN-2017-1

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου