Άσκηση κυβερνοάμυνας πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του ελληνικού στρατού







Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας «Πανόπτης 2021», η οποία διεξήχθη υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ με τη συμμετοχή 350 στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, φορείς των εθνικών αρχών, του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα, των εθνικών κρίσιμων υποδομών, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.







Τα επεισόδια αφορούσαν πλειάδα σεναρίων κυβερνοάμυνας, όπως ανάλυση ιομορφικού λογισμικού, ψηφιακή διερεύνηση πειστηρίων σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, κινητά τηλέφωνα και δρομολογητές, έλεγχο ευπαθειών εφαρμογών διαδικτύου και ιστού, καθώς και εντοπισμό-ανάλυση παραβίασης δικτυακής υποδομής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν στις διαδικασίες αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων σε εθνικό επίπεδο, καθώς και στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση διάφορων περιστατικών κυβερνοασφάλειας, που κάλυπταν τόσο μεμονωμένα συμβάντα όσο και περιστατικά ευρύτερης έκτασης, που απαιτούσαν συντονισμένη ανταπόκριση σε πολλαπλά επίπεδα, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά