Αποστολή Ελληνικών Canadair στην Αυστρία για κατάσβεση πυρκαγιών

 


Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στέλνει δυο Canadair στην Αυστρία:




 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στο αίτημα των αυστριακών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, για παροχή συνδρομής, καθώς μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 25 Οκτωβρίου στην περιοχή Mittagstein/Hirschwang, κοντά στη Βιέννη, όπου προς ώρας έχει πληγεί συνολική έκταση 115 εκταρίων.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη Canadair, τα οποία διαθέτει η χώρα μας μέσω του rescEU και τα οποία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν για την Αυστρία.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά