Ελληνοτουρκικά: Καταρρέει η τουρκική αμυντική βιομηχανία – Τους χρεωκόπησε το Anadolu

Ελληνοτουρκικά: Καταρρέει η τουρκική αμυντική βιομηχανία – Τους χρεωκόπησε το Anadolu



 Άρχισαν στην Τουρκία να ακούγονται οι φωνές εκείνες που κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μία από αυτές τις φωνές είναι και ο Τούρκος αναλυτής Μπουράκ Γιλντιρίμ.

«Το κόστος των έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη δεκαετία του 2040 είναι περίπου ύψους 85 δισ. δολαρίων. Παρόλο που δεν είμαστε ενάντια σε κανένα έργο που μπορεί να παραχθεί με εγχώριους πόρους, θα πρέπει να πούμε ότι δεν διαχειριζόμαστε σωστά τους πόρους μας. Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε έργα που μπορούν να παρέχουν όγκο εξαγωγών», σημειώνει στο indyturk.com ο Γιλντιρίμ.

«Οι ΗΠΑ αγοράζουν οβίδες Howitzer από τη Σουηδία, μέρη τανκς από τη Γερμανία, φρεγάτες από την Ιταλία και διαχειρίζονται τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς σε συνεργασία με 10 χώρες. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να πραγματοποιήσει έργα αυτής της κλίμακας μόνη της», τονίζει.

«Δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα για να παράγουμε μόνοι μας την απαραίτητη τεχνική γνώση και εμπειρία. Η υποδομή παραγωγής μας για τις πλατφόρμες και τον εξοπλισμό που έχουμε δηλώσει ότι θα παράγεται με εγχώριους και εθνικούς πόρους δεν είναι επαρκής. Πρέπει να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και τα οικονομικά μας προβλήματα γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα», αναφέρει ο Γιλντιρίμ.

«Είναι άλλο πράγμα να θέλεις να εξοπλίσεις τον στρατό σου με εντελώς δικές σου δυνατότητες και άλλο είναι να έχεις τα μέσα για να το κάνεις», συμπληρώνει.

Ο Τούρκος αναλυτής θεωρεί εντελώς περιττή και ξόδεμα χρημάτων την κατασκευή του μίνι τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolu.

Αναγκαστική για την Τουρκία η επιστροφή στο πρόγραμμα των F-35

«Θα γίνει η ναυαρχίδα του ναυτικού και μας αλλά έχει κοστίσει ακριβά. Δεν μπορούμε να το εξάγουμε. Επιπλέον, το λειτουργικό κόστος θα είναι πολύ υψηλό», σημειώνει ενώ τονίζει πως ειδικά μετά την απόβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 δεν υπάρχει αεροπλάνο που να μπορεί να προσγειωθεί πάνω στο τουρκικό αεροπλανοφόρο.

«Πρέπει να αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στο έργο F-35, αυτό το θέμα δεν είναι προς συζήτηση. Το Ισραήλ άρχισε να χρησιμοποιεί αυτό το αεροσκάφος επιχειρησιακά και η Ελλάδα διαβίβασε το αίτημά της για F-35 στις ΗΠΑ», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τους ρωσικούς S-400 ο Γιλντιρίμ χαρακτηρίζει την αγορά τους ως την «πλέον περιττή αγορά της δημοκρατικής ιστορίας» της Τουρκίας.



sportime

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά