Κύπρος: Προσεχώς κάμερες στην Πράσινη Γραμμή




Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται στην Κύπρο η τοποθέτηση καμερών, που θα καλύπτουν τη γραμμή αντιπαράταξης. Η όλη διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αυτό που υπολείπεται είναι απλώς η υπογραφή της συμφωνίας με ισραηλινή  εταιρεία.

 

Υπολογίζεται ότι όλο το σύστημα χερσαίας επιτήρησης θα είναι δυνατό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα εντός ενάμισι με δύο ετών. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που θαπαρέχει στην Εθνική Φρουρά πλήρη εικόνα και ήχο στη γραμμή αντιπαράταξης και σε βάθος που φτάνει μέχρι τους πρόποδες του Πενταδακτύλου.

Το όλο σύστημα θα στοιχίσει περί τα 25 με 27 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ευκρίνειας, μέρας και νύχτας, με αισθητήρες και ραντάρ, ενώ η λειτουργία του συνδυάζεται με drones. Δύναται να συλλέγει πάσης φύσεως πληροφορίες, που αφορούν ανθρώπους, τανκς, οχήματα, φάλαγγες κ.λπ,  καταγράφοντας ταχύτητες με δυνατότητα επεξεργασίας των πληροφοριών από επιχειρησιακά κέντρα.

Για την αποτελεσματική εφαρμογή του επιβάλλεται η συγκρότηση εποχούμενων μονάδων ταχείας επέμβασης στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Γίνεται αντιληπτό ότι ο σχεδιασμός για τις κάμερες στη γραμμή αντιπαράταξης δεν θα καλύπτει μόνο την Εθνική Φρουρά,  αλλά θα παρέχει άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης από τη γραμμή αντιπαράταξης, τα οποία  έχουν καταστεί μάστιγα και μία άλλη μορφή εποικισμού, που ξεκινά από την Τουρκία και καταλήγει στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων.

Γίνεται αντιληπτό ότι, εφόσον θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής πληροφοριών ανά πάσα στιγμή και επεξεργασίας τους, περιορίζονται στο ελάχιστον οι πιθανότητες αιφνιδιασμού από τις κατοχικές δυνάμεις.

Προσεχώς κάμερες στην Πράσινη Γραμμή | News (sigmalive.com)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά