Καταχειροκροτήθηκαν ο Ιερός Λόχος και η Ομάδα Αναβίωσης του Ελληνικού Στρατού 1940

 Βίντεο: Καταχειροκροτήθηκαν ο Ιερός Λόχος και η Ομάδα Αναβίωσης του Ελληνικού Στρατού 1940

Η σημερινή παρέλαση στο Μεσολόγγι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν ξεχωριστή από άλλες χρονιές. Ο κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών, (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) και του αγήματος του 2/39 Κέντρου Ευζώνων αλλά η εικόνα που απέσπασε τα πιο πολλά χειροκροτήματα ήταν η μουσική μπάντα του «ΣΟΛΩΜΟΥ», με τις στολές του Ιερού Λόχου η οποία συνόδευε το την Ομάδα Αναβίωσης του Ελληνικού Στρατού 1940, οι οποίοι ντυμένοι με τις στολές των στρατιωτών του Αλβανικού μετώπου, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της πόλης μας.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι μία εκ των κορυφαίων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, καθώς έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν τα απολύτως ακριβή αντίγραφα στολών και όπλων του Ε.Σ. του 1940 με μοναδική πιστότητα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στις τάξεις τους θα δούμε και την ευζωνική στολή, όπως εκείνη που φορούσε το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων κατά τη διάρκεια της Ελληνοιταλικής σύρραξης.

Η μπάντα του «ΣΟΛΩΜΟΥ» με τις στολές του Ιερού Λόχου συνόδευε το τμήμα των Ευζώνων παιανίζοντας, συνθέτοντας έτσι ένα θέμα μοναδικό. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον Θανάση Λυμπερόπουλο για την παραχώρηση φωτογραφιών.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά