Στη Σκιάθο το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο - Σύντομα και στην Κέρκυρα

Στη Σκιάθο το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο - Σύντομα και στην Κέρκυρα

Μέχρι το τέλος του έτους θα παραληφθούν άλλα τέσσερα παρόμοια σκάφη τα οποία θα ενισχύσουν τις Λιμενικές Αρχές Αίγινας, Σαμοθράκης, Κέρκυρας και Ιθάκης





Στο τεράστιο πρόβλημα της διακομιδής ασθενών στην απέναντι ηπειρωτική ακτή, με προορισμό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, θα δώσει ανακούφιση στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, το οποίο πολύ συχνά καλείται να μεταφέρει με δικό του ασθενοφόρο τους ασθενείς που χρήζουν εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας. Αυτό συχνά σημαίνει ότι μέρος της μικρής δύναμης του ΕΚΑΒ δεσμεύεται για αρκετές ώρες εκτός νησιού.
Όπως ανέφερε στην "Ε" ο Κώστας Ζορμπάς, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας που κατείχε μέχρι πρόσφατα τα χαρτοφυλάκιο του Τομέα Υγείας, η ενημέρωση που ο ίδιος είχε ήταν ότι το ένα από τα σκάφη που χρηματοδότηθηκαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα είναι στην Κέρκυρα μέχρι τέλος Οκτωβρίου και το δεύτερο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.



Τη Δευτέρα εντάχθηκε στον στόλο του Λιμεναρχείου Σκιάθου το πρώτο από τα νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής του Αρχιπελάγους των Βόρειων Σποράδων.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης στην διάρκεια χαιρετισμού του στην εκδήλωση παραλαβής ανέφερε ότι η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια των 5 επιπλέον σκαφών έγινε μόλις πριν 5 μήνες, στα τέλη του Μαΐου, και ήδη παραλήφθηκε το πρώτο σκάφος.



Η συνολική αξία και των πέντε σκαφών ανήλθε στα 2.497.500,00 Ευρώ και η χρηματοδότηση της κατασκευής τους καλύφθηκε μέσω του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τα άλλα 4 παρόμοια σκάφη το κόστος κατασκευής των καλύπτεται μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Αττικής.

Τα εν λόγω, συνέχισε :
-Ενισχύουν σημαντικά τα επιχειρησιακά μέσα του Σώματος.
-Βελτιώνουν πολύ το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στην κοινωνία,
-Αυξάνουν το αίσθημα της ασφάλειας στους νησιώτες κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών.

Τα πέντε σκάφη που παραλαμβάνουμε, συμπλήρωσε, διατίθενται στις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Αίγινας, Σαμοθράκης, Κέρκυρας και Ιθάκης και θα εξυπηρετούν τις αυξημένες - λόγω απόστασης από νοσοκομειακές δομές πλήρους υγειονομικής κάλυψης- ανάγκες ασθενών και τραυματιών που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας μας.


Πλακιωτάκης: Ακόμα τέσσερα μέχρι το τέλος του έτους

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην διάρκεια της τελετής ένταξης του εν λόγω σκάφους στην δύναμη του Λιμεναρχείου Σκιάθου, «μέχρι το τέλος του έτους θα παραληφθούν άλλα τέσσερα παρόμοια σκάφη τα οποία θα ενισχύσουν τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, ενώ ο σχεδιασμός του ΥΝΑΝΠ προβλέπει την προμήθεια δέκα επιπλέον σκαφών τα οποία θα διατεθούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες στη κάλυψη διακομιδών, καθώς επίσης και σε ευαίσθητες τουριστικές περιοχές».

«Το νέο σκάφος», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ασθενείς ακόμα και βαριά περιστατικά. Είναι ένα σκάφος το οποίο προφανώς και θα ενισχύσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος, όμως κυρίως θα ενισχύσει την προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών των Σποράδων».


Στη Σκιάθο το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο - Σύντομα και στην Κέρκυρα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Corfu Κέρκυρα News (enimerosi.com)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά