Απαντήσεις Παναγιωτόπουλου τι ισχύει για τα οικήματα της ΠΑ, τη διαμονή πολύτεκνων , ΑΜΕΑ κλπ





 Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γεώργιος Λογιάδης με θέμα «Χρονική διάρκεια στέγασης στα ΟΣΕΑΑΥ», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:


 Με την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) Φ.400/32/82424/Σ.343/3-6-2011 (B΄ 1139), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την ΥΑ Φ.400/10/81896/2012 (Β΄1646) καθορίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι κατηγορίες προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) που δικαιούνται στέγαση «κατ' απόλυτη προτεραιότητα και ανεξαρτήτως μοριοδότησης» στα οικήματα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στις οποίες περιλαμβάνονται και οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν την επιμέλεια των τέκνων τους, συγκατοικούν με την οικογένεια και είναι προστατευόμενα μέλη της. Κατ’ εξουσιοδότηση της ως άνω ΥΑ εκδόθηκε σχετική διαταγή του ΓΕΑ (Β΄3061/23-07-20), η οποία καθορίζει τη διάρκεια στέγασης όλων των «κατ' απόλυτη προτεραιότητα και ανεξαρτήτως μοριοδότησης» κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και αυτής των πολύτεκνων οικογενειών, όπου ως χρόνος στέγασης ορίστηκαν τα πέντε (5) έτη. Με την εν λόγω διαταγή καθορίστηκε και η χρονική διάρκεια των τριών (3) ετών παραμονής στα ΟΣΕΑΑΥ των ειδικών κατηγοριών δικαιούχων με σύζυγο ή τέκνο ΑΜΕΑ, μονογονεϊκών οικογενειών και διαζευγμένων που επιμελούνται ανήλικα τέκνα και θεσπίστηκαν, για πρώτη φορά, με την παραπάνω ΥΑ. Ειδικότερα, για τον καθορισμό του χρόνου στέγασης προσωπικού που ανήκει στην κατηγορία των πολύτεκνων οικογενειών σε 5 έτη ελήφθησαν υπόψη: -2- 


 Η υπ’αριθμ. 124/25-8-17 Απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ), με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο αναθεωρημένου Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΟΣΕΑΑΥ.  Η εναρμόνιση με τους καθορισθέντες χρόνους παραμονής της υπόψη κατηγορίας στα οικήματα του ΣΞ και ΠΝ.  Το γεγονός ότι το υπόψη προσωπικό δύναται, μετά την παρέλευση ενός (1) έτους από την αποστέγασή του, να υποβάλλει εκ νέου αίτηση στέγασης, η οποία εξετάζεται «κατ' απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης».  Η ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος όσον αφορά στις λοιπές κατηγορίες δικαιούχων και κυρίως αυτών που στεγάζονται κατά προτεραιότητα και κατόπιν μοριοδότησης για δύο (2) έτη. Περαιτέρω, στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των ήδη διαμενόντων πολυτέκνων στα νέα δεδομένα, ελήφθη μέριμνα ώστε η εφαρμογή του χρόνου διάρκειας παραμονής στα ΟΣΕΑΑΥ να τεθεί σε ισχύ μετά την πάροδο ενός (1) έτους από τη δημοσίευσή στην ΕτΚ της προεκτεθείσας διαταγής του ΓΕΑ. Σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε, υφίσταται ειδική μέριμνα για τους πολυτέκνους, με τη δυνατότητα διαμονής πέντε (5) ετών έναντι τριών (3) και δύο (2) ετών των λοιπών δικαιούχων και με τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης, για κατ' απόλυτη σειρά προτεραιότητας (άνευ μοριοδότησης) στέγαση, μετά την πάροδο ενός έτους από την αποστέγαση. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, η εξασφάλιση ομαλής κοινωνικής δραστηριότητας των οικογενειών των στελεχών των ΕΔ αποτελεί βασική προτεραιότητα και συνεχή επιδίωξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες θα βελτιώνουν τις παρεχόμενες διευκολύνσεις επ’ ωφελεία των στελεχών, αλλά και των οικογενειών τους. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο για διάφορες ευεργετικές διατάξεις θα ήθελα να αναφερθώ στην κατάργηση ποσοστού εισαγωγής των τέκνων στρατιωτικών στις στρατιωτικές σχολές από πανελλήνιες εξετάσεις πού έγινε επί κυβερνήσεως ΣΎΡΙΖΑ την στιγμή πού υπάρχουν σε ισχύ πληθώρα κατηγοριών με ευεργετήματα.
    Το συγκεκριμένο ευεργέτημα προϋπήρχε τουλάχιστον 50 χρόνια.
    Παρακαλώ όπως επανεξεταστεί η επαναφορά του σαν ένδειξη προσφοράς των στρατιωτικών στην πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά