Κλείδωσε η θητεία σε στρατό ξηράς: Όσοι πάνε σύνορα υπηρετούν 9 μήνες ενώ στα αστικά κέντρα 12 μήνες

 





Σε οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τον Στρατό Ξηράς και τον τρόπο που θα γίνεται η θητεία φαίνεται πως καταλήγει το Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, πέραν από την αύξηση της θητείας σε 12 μήνες  στον Στρατό Ξηράς, η οποία θεωρείται ως δεδομένη εξέλιξη με τις ανάλογες ανακοινώσεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα, πληροφορίες κάνουν λόγο για εφαρμογή « διζωνικού συστήματος».


Αναλυτικότερα, όσοι υπηρετούν σε παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών ενώ όσοι επιλέγουν να κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα, θα έχουν θητεία 12 μηνών.


Όσον αφορά το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, όπως φαίνεται προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση του και αυτά έχουν να κάνουν αφενός με την στράτευση επιστημόνων, που δεν θα υφίσταται, αν επικρατήσει η στράτευση αμέσως μετά την ενηλικίωση κι αφετέρου το πώς θα καταστεί εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν.


Play Video

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως θα υπάρξει μια αλλαγή στα όρια μέχρι τα οποία θα μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.


Πηγή: skai.gr



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά