Χρήστος Μαρινέλης (Πρόεδρος ΕΣΠΕΕ Καστοριάς- Υποψήφιος ΔΣ): Βάζουμε προτεραιότητα τον συνάδελφο- Τα προβλήματα τους είναι πολλά!

  




Εκ νέου Υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς ο Αλχίας (ΠΖ) Χρήστος Μαρινέλης, ένας επιτυχημένος Πρόεδρος που βάζει πάνω απο όλα το συνάδελφο και τα προβλήματά του.

Αναζήτησε λύσεις μαζί με τα μέλη του ΔΣ του, στα προβλήματα των συναδέλφων του στην Καστοριά και δικαιώθηκαν. Βοήθησε συναδέλφους του σε όλη την Ελλάδα επεμβαίνοντας άμεσα.


Μέσα απο μια συνέντευξη εφ όλη της ύλης που παραχώρησε στα Στρατιωτικά θεματα μας έδωσε την δυνατότητα να τον γνωρίσουμε καλύτερα:


Βιογραφικό:

 Αλχίας (ΠΖ) Μαρινέλης Χρήστος. Παντρεμένος με δύο γιούς.
Κατάγεται από την Πάτρα  και προέρχεται από τον θεσμό των ΕΜΘ με 25 χρόνια υπηρεσίας, τα 21 εξ αυτών σε παραμεθόριες περιοχές.



 Κύριε Μαρινέλη ,

1.    Διατελέσατε Πρόεδρος στο απερχόμενο ΔΣ. Τι σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα πάλι;

Καταρχήν Κυρία Αμπατζή σας ευχαριστώ θερμά για το βήμα και την δυνατότητα που μου δίνεται όπως εκθέσω τις απόψεις μου.

 Έχω την τιμή τα τελευταία χρόνια να είμαι πρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς. 

Από τη θέση αυτή έρχομαι  καθημερινά σε  επαφή  με τους συναδέλφους, ακούω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αντιλαμβάνομαι το άγχος και τις αγωνίες τους. Ως ένας από το σύνολο, πιστεύοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων έρχεται μόνο μέσα από την συλλογική μας έκφραση, καθώς το ατομικό καλό έρχεται μέσα από το συλλογικό καλό,  κρίνω αφενός ότι έχω την διάθεση και αφετέρου  αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω στον κοινό αγώνα όλων μας. Πάντοτε με σεβασμό προς όλους και με αίσθημα ευθύνης.

2.    Κατά τη θητεία σας ποιες ήταν οι διεκδικήσεις σας που τελικά απέδωσαν καρπούς;

Θεωρώ ότι χάρη στη συμμετοχή των μελών μας πετύχαμε αρκετά από αυτά που διεκδικούσαμε σε τοπικό επίπεδο. Ενδεικτικά θα αναφέρω ορισμένα:  Αλλαγή της μοριοδοτησης της περιοχής που από πολύ χαμηλή βρίσκεται πλέον σε δίκαιο και ικανοποιητικό επίπεδο.

 Ανακαίνιση των  ΣΟΑ ΣΟΜΥ ΣΟΕΠΟΠ,  λόγω παλαιότητας. Ήδη βλέπουμε να έχει γίνει μια αρκετά καλή αρχή. Πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση σε 4 εξ αυτών, ολική σε 1, ενώ έχουν τοποθετηθεί κουφώματα αλουμινίου σε 13 μέχρι στιγμής, χάρη στις άοκνες προσπάθειες και συναδέλφων μας. 

Εκτέλεση υπηρεσιών επί συνεχόμενο 2ημερο ή 3ημερο για μερίδα του προσωπικού . Θέμα που μετά από επίμονη και μακροχρόνια προσπάθεια επιλύθηκε με δίκαιο τρόπο.

Επίσης και  κατόπιν συνεννόησης με την ένωση μας, το διαγνωστικό κέντρο υγεία έκανε σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ λύνοντας μεγάλο πρόβλημα καθώς για μια μαγνητική τομογραφία έπρεπε να μετά κινούμαστε σε όμορους νομούς.

3.    Πως κρίνετε τις ενέργειες – δράσεις που έκανε το απερχόμενο ΔΣ; Ήταν αρκετές ή θα μπορούσε να είχε κάνει παραπάνω πράγματα;

Αν και πιστεύω ότι τις ενέργειες και δράσεις μας τις κρίνουν τα μέλη μας, προσωπικά θεωρώ ότι το παραχθέν μέχρι σήμερα έργο της Ένωσης έχει θετικό πρόσημο. Πάντοτε βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είναι γεγονός ότι καταβάλλαμε προσπάθειες  να σταθούμε δίπλα όχι μόνο στους συναδέλφους αλλά και στις οικογένειες τους.

Ιδρύσαμε σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιώντας διαρκώς εθελοντικές αιμοδοσίες έως σήμερα, συγκεντρώνοντας μέχρι ώρας 160 φιάλες εκ των οποίων πάνω από 90 έχουν καλύψει ανάγκες μας. 

Δημιουργήσαμε δανειστική βιβλιοθήκη η οποία ήδη αριθμεί πάνω από 150 τίτλους βιβλίων. Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις όπως παρουσίαση των βιβλίων του Στγου ε. α της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη και ομιλία του για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, εκδήλωση για την σχολική μετάβαση στο δημοτικό σχολείο με λογοθεραπευτρια και παιδοψυχολόγο, παρουσίαση του βιβλίου του καλού συναδέλφου Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», που αναφέρετε στην υγιεινή διατροφή των παιδιών μας.  Εχθρός του καλού το καλύτερο.

4.    Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζουν οι στρατιωτικοί της Καστοριάς;

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην Καστοριά σήμερα είναι αυτά που αντιμετωπίζει και το σύνολο των Ελλήνων Στρατιωτικών.

 Μη καταβολή της νομοθετημένης νυχτερινής αποζημίωσης, στέγαση κυρίως των χαμηλόβαθμων στελεχών στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ με ένταξη οικονομικών κριτηρίων στη μοριοδότηση τους, εκτέλεση υπηρεσιών σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας, μισθολόγιο, μεταθέσεις και τόσα άλλα. 

Σε τοπικό επίπεδο η καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στους υπηρετούντες στο 15ο ΣΠ, ζήτημα το οποίο παραμένει στην κορυφή των διεκδικήσεων μας ως Ένωση.

 

5.    Ποιοι είναι οι τομείς που κατά τη θητεία σας ίσως να βάλατε παραπάνω προτεραιότητα σε σχέση με  άλλους;

 

Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο τομέα. Οι εκάστοτε προτεραιότητες προέρχονται  από τα προβλήματα των μελών μας και το επείγον της όποιας κατάστασης. Δυστυχώς λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας, τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Καθημερινά δε, προκύπτουν και άλλα.

 

6.    Τι θυσίασε ο Χρήστος Μαρινέλης ως Πρόεδρος για την Ένωση του; Πόσες ώρες αφιερώνατε στην Ένωση; Η οικογένεια σας τι λέει για την εκ νέου υποψηφιότητά σας;

 

Παρότι όλες οι ημέρες και ώρες δεν είναι ίδιες, όποτε οι ανάγκες και οι καταστάσεις το επιβάλλουν, οι ώρες που  αφιερώνω είναι αρκετές τόσο τις καθημερινές όσο και τις αργίες, θυσιάζοντας πολύτιμες στιγμές από την οικογένεια μου. 

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην σύζυγο μου και στα παιδιά μου για την υπομονή τους και την διαρκή στήριξη τους.

 

7.    Πόσο σας στήριζε η ΠΟΕΣ στις αποφάσεις σας ;

Η στήριξη της Ομοσπονδίας προς την Ένωση μας ήταν και είναι μέχρι σήμερα διαρκής και αγαστή. Μόνο άλλωστε με εποικοδομητική συνεργασία διεκδικούνται ορθά και επιλύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να μην νοιώθουμε την στήριξη της ΠΟΕΣ, από το Πρόεδρο της μέχρι το τελευταίο μέλος του ΔΣ.

 

 

8.    Πιστεύετε ότι οι συνυποψήφιοί σας είναι ικανοί για να στηρίξουν την Ένωση αν εκλεγούν;

 

Καταρχήν επιτρέψτε μου να πω ότι όλοι οι συνυποψήφιοι μου, είναι εξαιρετικοί συνάδελφοι και άνθρωποι. Την επιλογή για το ποιος είναι περισσότερο ικανός για να στηρίξει την Ένωση, θα την κάνουν στις εκλογές οι συνάδελφοι, το ένστικτο και την κρίση των οποίων εμπιστεύομαι απόλυτα.

 

9.    Τι αφήνει το προηγούμενο ΔΣ; Τι δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε και θα θέλατε να το συνεχίσετε σε πιθανή εκλογή σας ;

 

Το προηγούμενο ΔΣ, χάρη στην στήριξη και το αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας από τα μέλη μας, συνέβαλε στην επίλυση προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο που χρόνιζαν και  τα οποία έχω προαναφέρει. Σίγουρα δεν επιλύθηκαν όλα. Αντιθέτως δε, προκύπτουν συνεχώς καινούργια. Μαγικές συνταγές άλλωστε δεν υπάρχουν. Ως εκ τούτου και εφόσον οι συνάδελφοι με επιλέξουν θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια  για την επίλυση τους.


Σας ευχαριστώ θερμά και σας εύχομαι καλή επιτυχία!
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά