Λινού: Αν είχαμε κατεβάσει τον στρατό στα ΜΜΜ, ίσως είχαμε αποτρέψει θανάτους

 

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρόληψη, παρόλο που πέσαμε έξω γιατί δεν εφαρμόσαμε τα μέτρα εγκαίρως», υπογράμμισε η Αθηνά Λινού στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είπε: «Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη».



Eνώ ανέφερε ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με σύναισε και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».

«Να προσπαθήσουμε άμεσα και να μην περιμένουμε την άλλη Δευτέρα για να λάβουμε μέτρα. Πρέπει να λάβουμε μέτρα σήμερα», τόνισε.

Αναφερόμενη και στο γεγονός ότι στη Μαδρίτη κατέβασαν στον δρόμο τον στρατό, είπε ότι «αν είχαμε κατεβάσει τον στρατό στα ΜΜΜ, ενδεχομένως και να είχαμε αποτρέψει κάποιους θανάτους». «Εξάλλου, δεν θα μας κόστιζε τίποτα και θα έδινε και το μήνυμα «προσέξτε» στον κόσμο», πρόσθεσε.

Επίσης, είπε ότι δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τα κρούσματά μας με αυτά άλλων χωρών, αφού σε κάθε χώρα παίζει ρόλο ο πληθυσμός, η ιχνηλάτηση που γίνεται, καθώς και τα τεστ που διενεργούνται και υπογράμμισε ότι «το θέμα είναι να βλέπουμε αναλογικά τις εισαγωγές στις ΜΕΘ και τους θανάτους και όχι τα κρούσματα».

vradini

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά