ΣΑΣΜΥ: Χαιρετίζουμε την Επαύξηση Εισακτέων στις Παραγωγικές Σχολές των ΕΔ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκδηλη ικανοποίηση παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα σειρά δημοσιεύσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με την πρόθεση της Πολιτείας να θωρακίσει το χώρο της Εθνικής Άμυνας, μέσω εκκίνησης εξοπλιστικών προγραμμάτων και προσλήψεων προσωπικού που επιτέλους προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής που έπληξε σε ακραίο βαθμό το χώρο των ΕΔ.

Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια που αναλαμβάνεται προς την κατεύθυνση αυτή και υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας ότι πέραν του «άψυχου» μετάλλου (σύγχρονων οπλικών συστημάτων) ιδιάζουσα σημασία, όταν κάποιος αγωνίζεται υπέρ βωμών και εστιών, έχει ο έτερος πυλώνας μαχητικής ισχύος που αφορά στο έμψυχο «μέταλλο», δηλαδή τους άνδρες και τις γυναίκες των ΕΔ που, όπως καθημερινά αποδεικνύουν περίτρανα, έχουν ατσαλωθεί με πείσμα και στέκονται με παρρησία και ψυχραιμία απέναντι στις προκλήσεις.

Διατρανώνουμε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του προσωπικού των ΕΔ, για την κάλυψη των κενών της μνημονιακής περιόδου και τη ριζική ανανέωση του ανθρωπίνου δυναμικού. Απαιτούνται προσθήκες σε όλα τα επίπεδα (ΟΒΑ, ΕΠΟΠ, ΑΣΣΥ, ΑΣΕΙ) στο σύνολο των Κλάδων. Σε ότι αφορά στο κατ’ εξοχήν πεδίο ενδιαφέροντός μας θεωρούμε ως επιτακτική απαίτηση τη δραστική αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Παραγωγικές Σχολές των ΕΔ (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ), εστιάζοντας ιδιαίτερα στο κατώτερο και μέσο προσωπικό (ΑΣΣΥ) του ΣΞ, προκειμένου να επανέλθει η οργανωτική ισορροπία, καθώς ο περιορισμένος αριθμός αποφοίτων τα τελευταία έτη, σε κρίσιμες ειδικότητες, δεν δύναται να καλύψει επαρκώς τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του στρατεύματος σε βάθος χρόνου. Υπενθυμίζουμε ότι οι Παραγωγικές Σχολές των ΕΔ αποτελούν το φυτώριο των νέων ηγετών και μικρών ηγητόρων του στρατεύματος και συνδέουν ιστορικά το ένδοξο παρελθόν με το ελπιδοφόρο μέλλον, μέσα από τις παραδόσεις και τα υψηλά ιδανικά που έχουν σφυρηλατηθεί με την πάροδο των ετών. Η διεθνής καταξίωση και η δημοφιλία των συγκεκριμένων Σχολών μεταξύ χωρών του εξωτερικού αποτελούν τρανή απόδειξη.

Κατόπιν των παραπάνω, θεωρούμε ότι είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς της Κυβέρνησης, για άμεση και δραστική αύξηση των εισακτέων στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ από το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-22, ώστε σταδιακά και σε βάθος χρόνου (αρχής γενομένης από το 2024) να ενισχυθούν οι ΕΔ αποτελεσματικά και σε όλα τα επίπεδα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Ευάγγελος Στέφος

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

       Στέφανος Κουκουράβας

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά