Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης προς τον ηρωικό Ελευσινιο Κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Βασίλειο Λασκο




Χθες, 14 Σεπτεμβρίου 2019, ολοκληρώθηκαν στην πόλη της Ελευσίνας με ιδιαίτερη επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης προς τον ηρωικό Ελευσινιο Κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Βασίλειο Λασκο και τα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ, "ΛΑΣΚΕΙΑ- 2019". Το ελληνικό υποβρύχιο βυθίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, ανήμερα του Σταυρού, βόρεια της Σκιάθου έπειτα από σκληρή και άνιση μάχη του Κυβερνήτη και του πληρώματος του λαβωμένου υποβρυχίου εναντίον του διώκτη του, του γερμανικου ανθυποβρυχιακου πλοίου UJ-2101.


Τα "ΛΑΣΚΕΙΑ-2019" συνδιοργανώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τον Δήμο Ελευσίνας και τον Λαογραφικό Σύλλογο Ελευσίνας "Το Αδράχτι".

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν παρουσία του Αρχηγού Στόλου, Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη Π.Ν. και του νέου Δημάρχου Ελευσίνας κου Αργύρη Οικονόμου, με επιμνημόσυνη δέηση στους πεσόντες του υποβρυχίου, καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Αντιπλοιάρχου Βασίλειου Λάσκου στην παραλία Ελευσίνας και με ομιλία του επιτελή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού - Ιστορικού Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ, με θέμα "Η εξέλιξη του Πολεμικού Ναυτικού 1913 - 1940 και το φαινόμενο Βασίλειος Λάσκος".Ο επιτελής της ΥΙΝ στην ομιλία του, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πολυτάραχη χρονική περιοδο στην οποία έζησε και ανδρώθηκε ο Βασίλειος Λάσκος από τήν είσοδο του στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μέχρι και την ημέρα του ηρωικού του θανάτου και προσέγγισε επιστημονικά με ιστορική τεκμηριωση και γλαφυρό ύφος,το ψυχολογικό προφιλ του ηρωικού Κυβερνήτη του ΚΑΤΣΩΝΗ.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσικό πρόγραμμα της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και με επίδοση αναμνηστικών στους εκπροσώπους του Πολεμικού Ναυτικού που τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ηταν και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστοριας Ναυτικού Πλοιαρχος Ιωάννης Διαμαντακης Π.Ν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΛΑΣΚΕΙΑ-2019 τιμήθηκαν και από την παρουσία της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ η οποία κατέπλευσε στο λιμένα Ελευσίνας και ήταν επισκέψιμη για το κοινό την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 10:00-14:00 και 17:00-19:00
Σάββατο14 Σεπτεμβρίου 10:00-14:00.











Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά