ΕΑΑΣ- ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΞΚΩΝ








26 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ



     Το ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), τιμά και  σέβεται τους συναδέλφους που προέρχονται από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), αναγνωρίζοντας την ισότιμη συνεισφορά τους στους αγώνες της πατρίδας.

        Με αφορμή το γεγονός ότι  ζητήθηκαναπόψεις από τα Γενικά Επιτελεία (Γ.Ε) των Κλάδων, σχετικά με την δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών, η Ένωση δηλώνει κατ’ αρχήν την αντίθεση της σε αυτό !

        Υπογραμμίζει τη θέση της υπέρ της κινητικότητας μεταξύ των στελεχών, ανεξάρτητα της προέλευσης τους. 

         Οι θέσεις αυτές, εκφράσθηκαν στη χθεσινή (25/9/19) συνάντηση του ΔΣ/ΕΑΑΣ με τον  ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι και οι δικές του απόψεις ταυτίζονται περίπου, με τις θέσεις της Ένωσης.

         Ασφαλώς υπάρχει ανάγκη αναμόρφωσης του συστήματος στελέχωσης και εξέλιξης των ε.ε συναδέλφων και μάλιστα με αναβάθμιση των προερχόμενων από ΣΜΥ και των αντίστοιχων Σχολών των άλλων Κλάδων. Για τους συναδέλφους των κατηγοριών αυτών ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά να αναπτύξει πρωτοβουλίες, ώστε το πτυχίο της ΣΜΥ και των αντίστοιχων Σχολών των άλλων Κλάδων, να αποτελεί αναγνωρισμένο τίτλο για την υποδοχή των κατόχων τους, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα.

         Στο βαθμό δε, που για λόγους ουσιαστικής ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας απαιτηθεί  η ανάγκη  περιορισμού και όχι αποκλεισμού της κινητικότητας μεταξύ των στελεχών , ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει για το μέλλον με αξιοκρατική ακριβοδικία χωρίς ποτέ να θιγούν κεκτημένα δικαιώματα συναδέλφων. 



Εκ του Γραφείου Τύπου της ΕΑΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά