Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν με στόχο τη μείωση της έντασης και τον περιορισμό των «τσαμπουκάδων»

Πολιτική© www.cnn.gr Πολιτική
Σχεδόν μια ώρα κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ένα τετ-α-τετ που πραγματοποιήθηκε ενώ ελληνοτουρκικές σχέσεις διανύουν μια ταραχώδη περίοδο.
Η συνάντηση των δύο πολιτικών ξεκίνησε στις 16:45, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να λέει στον Τούρκο πρόεδρο ότι χαίρεται που τον συναντά και με την καινούργια του ιδιότητα.
Στη συνάντηση μετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών ΝίκοςΔένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, η Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (διπλωματική σύμβουλος) και ο Δημήτρης Μητρόπουλος.
Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ΜεβλούτΤσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Τι προσδοκά η ελληνική πλευρά 

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν συναντηθεί «στο πόδι» στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕτη Δευτέρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους να συζητήσουν αναλυτικότερα.
Άλλωστε, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσφάτως είχε δηλώσει ότι μόνο με την συζήτηση λύνονται τα θέματα και πρόθεση του είναι ο ίδιος να συζητά με τους πάντες όταν χρειάζεται.

Η ελληνική πλευρά, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της γειτονικής χώρας, επιθυμεί να επαναλάβει την πρόταση της να επιχειρηθεί «επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών ώστε να αποφεύγεται η ένταση». Ο κ. Ερντογάν, πάντως, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει απειλές, τις οποίες κατηύθυνε αυτή τη φορά προς τη Συρία και τους Κούρδους.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά