Άδειασε σε μια νύχτα το στρατόπεδο του ΚΕΜΧ

Μέσα σε μια νύχτα άδειασε όλο το ΚΕΜΧ. Σήμερα το πρωί φορτηγά του στρατού φόρτωναν και τα τελευταία πράγματα που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα. Ήδη ο χώρος είναι πλέον παντελώς άδειος αφού από χτες δεν υπάρχει κανένας φαντάρος και την νύχτα ούτε ακούστηκε σιωπητήριο, ούτε άναψαν οι προβολείς.
KEMX
Η απομάκρυνση του ΚΕΜΧ από το Ναύπλιο ήταν ούτως ή άλλως αναμενόμενη, αφου δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν στρατόπεδα μέσα στις πόλεις και η άποψη που επικρατεί είναι πως θα πρέπει να μεταφερθούν στην παραμεθόριο.
Το θέμα είναι πλέον πως αξιοποιείται αυτός ο τεράστιο χώρος. Ο Δήμος και οι δημότες τον επιθυμούν ως χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών.
Η εταιρία που «αξιοποιεί» τα στρατιωτικά ακίνητα, τον βλέπει σαν φιλέτο για την κατασκευή κατοικιών και η κυβέρνηση, έστω και προσωρινά, σαν χώρο στέγασης προσφύγων.
KEMX
Ακόμα κι αν συμβεί το τελευταίο, φήμες λένε πως θα στεγαστούν 1400 πρόσφυγες, το Ναύπλιο και η ναυπλιακή αγορά θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος, αφού οι ανάγκες των χώρων στέγασης καλύπτονται από τις τοπικές αγορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για κλείσιμο του στρατοπέδου με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα είναι ειλημμένη, με τον Ιανουάριο να είναι ο μήνας - κλειδί, ενώ ήδη μελετάται ποιά θα είναι η επόμενη μέρα...

anagnostis.org

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά