ΠΟΜΕΝΣ: Μεταθέσεις Στρατιωτικών - Καταγγελία

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων



  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, μετά από την ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέα Λοβέρδου περί μετάθεσης – «δίωξης» συναδέλφου μας Αξιωματικού του ΠΝ, ενημερώθηκε για το χθεσινό δημοσίευμα του armyvoice.gr περί αθέμιτων παρεμβάσεων στις μεταθέσεις εν ενεργεία συναδέλφων μας, από απόστρατο - σύμβουλο των νυν Υπουργών Εθνικής Άμυνας.



  1.  Κατά το παρελθόν, έχουν περιέλθει στην Ομοσπονδία μας ανάλογες καταγγελίες συναδέλφων μας, για ξαφνικές μεταθέσεις στρατιωτικών από τα Επιτελεία ή Μονάδες, για αδικαιολόγητα έκτακτες διαθέσεις εν ενεργεία συναδέλφων μας καθώς και για εξάμηνες αποσπάσεις στρατιωτικών που μέχρι εχθές δεν είχαν κάποιο θεσμικό υπόβαθρο. Για να μην αναφέρουμε και επιστολή που έχουμε αποστείλει προς Γενικό Επιτελείο με συγκεκριμένα γεγονότα όπου εδώ και δυόμιση μήνες έχει μείνει αναπάντητη.
  1.  Παρόλα αυτά, η ΠΟΜΕΝΣ δεν θέλησε ποτέ να δώσει έκταση και δημοσιότητα για τα θέματα αυτά, σεβόμενη ότι η Πατρίδα μας έχει καθημερινά να αντιμετωπίσει πλήθος προκλήσεων. Η σιωπή μας αυτή, όπως αποδεικνύεται και από το χθεσινό δημοσίευμα, έχει προφανώς εκληφθεί από κάποιους ως αδυναμία.
  1.   Η Ομοσπονδία μας έχει στην κατοχή της ονόματα συναδέλφων στρατιωτικών και αποδείξεις, που κατά καιρούς έχουν υπηρεσιακά ταλαιπωρηθεί, ξαφνικά και αδικαιολόγητα και μπορούν να σας γνωστοποιηθούν αν κριθεί απαιτητό από μέρους σας.
  1. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

                     Με την επιστολή μας αυτή σας καλούμε να διερευνήσετε άμεσα τις συγκεκριμένες καταγγελίες και να απομακρύνετε τον όποιο δραστηριοποιείται με γνώμονα την ρεβανσιστική του διάθεση, εις βάρος εν ενεργεία στρατιωτικών και των οικογενειών αυτών.

                   Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2018 κάποιοι να προσπαθούν να διαχωρίσουν τους Συναδέλφους με κριτήρια εντελώς ιδιοτελή και μη προβλεπόμενα από το νομικό πλαίσιο.

                   Ως στρατιωτικοί, ως οικογενειάρχες και πάνω απ' όλα ως Έλληνες, δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να μας διχάσουν.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ) Λγος (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά