Το Star θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για το «ψευδές ρεπορτάζ»




Την προηγούμενη εβδομάδα προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή  με τίτλο: «Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας».

Δημιουργήθηκε ένας σάλος ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ήταν ψευδές. Το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος του σταθμού θέλησε να τοποθετηθεί περί του θέματος και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ο Λάμπρος Δεμερτζής δήλωσε: «Ζητήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών να μας υποδείξει μια γυναίκα στρατιωτικού. Μας συστήθηκε στο ρεπορτάζ ως Κατερίνα Παπαισιδώρου, ότι είναι παντρεμένη, ότι έχει ένα παιδάκι τριών χρονών, κάναμε κανονικά τη συνέντευξη και προβλήθηκε», και πρόσθεσε: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν λέγεται έτσι, αλλά Νάνσυ Παναγιώτου. Είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, αλλά δεν έχει παιδί. Εννοείται ότι είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, που ήταν παρών στη συνέντευξη».

Η Ομοσπονδία απέστειλε ανακοίνωση στήριξης στο Λάμπρο  Δεμερτζή και το Star θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν επικοινωνίας του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή από το STAR Channel με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, μας ζήτησε να τον φέρουμε σε επαφή με τη σύζυγο κάποιου στρατιωτικού, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τις ηρωίδες συζύγους των στρατιωτικών μας και πώς βιώνουν την αγωνία για τους συζύγους τους. Πράγματι, του υποδείξαμε μέλος Ένωσης μας, η σύζυγος του οποίου, παραχώρησε συνέντευξη στον κ. Δεμερτζή. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι, η γυναίκα αυτή με δική της πρωτοβουλία και προφανώς για να προστατέψει τον σύζυγό της, δεν έδωσε τα πραγματικά της στοιχεία στο δημοσιογράφο, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει σχετικά ή να ζητήσεις να εμφανιστεί με ψευδώνυμο. Η καλοπροαίρετη αυτή, πλην ατυχής ενέργειά της, ήδη της έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητά της, μετά την έκταση που έχει λάβει το ζήτημα. Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι, τόσο εμείς όσο και ο. Δεμερτζής ουδεμία γνώση είχαμε για το θέμα αυτό και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι, εξ’ όσων γνωρίζουμε τον κ. Δεμερτζή, είναι ένας σοβαρός και υπεύθυνος δημοσιογράφος και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παραπλανήσει το τηλεοπτικό κοινό.

Παρακολουθήστε το παραπάνω βίντεο…


Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα
star.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά