Πιάστηκε στην Σμύρνη Toύρκος Υπαξιωματικός να δωροδοκείται από διακινητές που έφερναν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

 Του Λ.Λιγουριώτη

Με τον πιο απόλυτο και άμεσο τρόπο δικαίωσε η πραγματικότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο που είχε καταγγείλει επωνύμως ότι η Άγκυρα στηρίζει μέσω των υπηρεσιών και των αρχών της την διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από το Αιγαίο, και ότι η Ελλάδα έχει αποδείξεις γι αυτό!
 
Όπως αποκαλύπτουν σήμερα πρωτοσέλιδα οι τουρκικές εφημερίδες Star και Yeni Safak, υπαξιωματικός της Αστυνομίας του Σεφερχισάρ της Σμύρνης δωροδοκούνταν από τους διακινητές, προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν παράνομα πρόσφυγες στην Ελλάδα! Ο υπαξιωματικός  χρηματιζόταν με 3.000 δολάρια για κάθε ομάδα προσφύγων που μεταφέρονταν στην Ελλάδα.
 
Είναι βέβαιο ότι  η Άγκυρα, καθώς μπήκε στο στόχαστο  με την καταγγελία από τόσο υψηλό επίπεδο- όπως και από τον Υπουργό Άμυνας κ Π. Καμμένο-  για να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινούς γνώμης,  προχώρησε στην σύλληψη του Υπαξιωματικού της Αστυνομίας και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη. Όπως και να ...εμφανίσει συνέπεια καθώς πήρε όχι μόνο τα 3 δις ευρώ από την ΕΕ αλλά εξασφάλισε και αύξηση 40%!
 
Τι είχε αποκαλύψει ο Ελληνας Πρόεδρος
 
Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του  στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», ενόψει της επίσκεψης που πραγματοποίησε  στην Γερμανία είχε τονίσει ότι
 
"η Τουρκία έπρεπε να είχε περιορίσει την προσφυγική ροή κατά το δυνατόν περισσότερο. Η χώρα έχει δεσμευθεί για αυτό. Πέραν αυτού θα έπρεπε να είχε σταματήσει τους διακινητές ανθρώπων".
 
Και όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι δεν το κάνει αυτό η Τουρκία, απάντησε ευθέως και χωρίς περιστροφές ότι συμβαίνει και ότι η Ελλάδα έχει αποδείξεις για αυτό, ανοίγοντας το θέμα:
 
"Έχω την μεγάλη ανησυχία ότι οι Τούρκοι διακινητές λαμβάνουν στήριξη από τις αρχές. Ιδιαίτερα οι λιμενικές υπηρεσίες προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου φέρονται να έχουν βοηθηθεί διακινητές. Έχουμε αποδείξεις για αυτό. Πρόκειται για μια μορφή δουλεμπορίου. Δεν διστάζω να ξεστομίσω αυτή τη λέξη: δουλεμπόριο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα".
 
Η καταγγελία έκανε αίσθηση στον δημοσιογράφο που συνέχισε , ρωτώντας:
 
- Συνεργάτες των αρχών οι οποίοι δωροδοκούνται; Αυτό είναι βαριά κατηγορία.
 
"Δεν μιλάω εδώ για την τουρκική ηγεσία. Έχουμε όμως, μέσω των παρατηρητηρίων μας στα νησιά, αποδείξεις ότι προπάντων οι λιμενικές αρχές συνεργάζονται με τους διακινητές". 
 
Καμμένος :<<Χωρίς γρίφους>>
 
Όμως και Υπουργός Άμυνας κ Π. Καμμένος, που ρωτήθηκε σχετικά  με την συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην  «Sueddeutsche Zeitung», είπε, προκαλώντας την ενόχληση της Άγκυρας:
 
"Για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, εγώ θέλω να πω ότι αισθάνομαι περήφανος που ο ανώτατος άρχων της χώρας δεν μιλά με γρίφους αλλά ξεκαθαρίζει τις εθνικές θέσεις. Πιστεύω ότι οι αναφορές του εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Γερμανία απηχούν τις εθνικές θέσεις και τις θέσεις όλων των Ελλήνων που βεβαίως και στηρίζουμε" (Δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
 
Τεράστιος τζίρος 
 
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της Τουρκίας  συλλαμβάνουν είτε διακινητές είτε συνεργούς ''από τα μέσα''. Οι εξηγήσεις είναι δυο : Μερικές φορές το κάνει για να ρίχνει, όπως είπαμε , στάχτη στα μάτια, και άλλες διότι υπάρχει εμφύλιος πόλεμος μεταξύ κυκλωμάτων και αλληλοκαρφώνονται... Βεβαίως αυτές οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες μπρος στην τεράστια διακίνηση που γίνεται κάτω από την μύτη, την ανοχή  ή την συνεργασία αρχών και αξιωματούχων... Και οι τζίροι τεράστιοι...
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160124/defencenet/ελληνοτουρκικα/πιάστηκε-στην-σμύρνη-υπαξιωματικός-της-τουρκικής-ελασ-να#sthash.8XNeOzGz.a0l8lXGs.dpuf
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά