Εντάξτε στο νέο ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο τους 90 - 92, αποκαταστείστε την αδικία ...


Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των επαφών της Ομοσπονδίας μας με τα πολιτικά κόμματα για το νέο ασφαλιστικό νόμο που θα υπάρξει σε μεταγενέστερο χρόνο του ήδη τρέχοντος προσχεδίου που ρυθμίζει τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά θέματα του ιδιωτικού τομέα, την Παρασκευή 29-1-2016 έλαβε χώρα συνάντηση των προεδρείων αφενός της Ομοσπονδίας μας και αφετέρου των Ομοσπονδιών των ΣΑ με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με την αρμόδια Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμύνης, Βουλευτή κα Παναγιώτα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις κ. Νίκο ΠΑΥΛΙΔΗ, το Σύμβουλο και εκπρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνο ΑΣΗΜΑΚΗ και τους υπευθύνους του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας κ. Γιώργο ΜΑΛΑΓΚΩΝΙΑΡΗ και Γιώργο ΒΟΥΛΤΣΟΥΔΗ.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι το προσχέδιο του ασφαλιστικού νόμου που έχει δει το φως της δημοσιότητας δεν αφορά τους στρατιωτικούς, για τους οποίους ήδη με προγενέστερο νόμο «κλείδωσαν» τα όρια ηλικίας για αυτούς, δηλαδή τα 40 συντάξιμα έτη ή το 60ο έτος της ηλικίας. Τα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά θέματα των στρατιωτικών θα ρυθμιστούν, όπως ήδη αναφέρεται στο τρέχον προσχέδιο νόμου, με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο και με όμοιο τρόπο, επισημαίνοντας ότι «όμοιος τρόπος» δεν εννοείται και «ίδιος τρόπος», τηρώντας όμως τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν οι εκπρόσωποί του, τόσο τώρα που είναι στην Κυβέρνηση όσο και όταν ήταν στην αντιπολίτευση αναγνωρίζει και ξέρει την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος των στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, η οποία (ιδιαιτερότητα) διαφοροποιείται ακόμη και από Σώμα σε Σώμα. Άλλη, δηλαδή, είναι η ιδιαιτερότητα των ΕΔ, άλλη της ΕΛ.ΑΣ, άλλη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και άλλη του ΠΣ. Σε κάθε περίπτωση η ιδιαιτερότητα του κάθε Σώματος πρέπει να αναδειχθεί και να αποτυπωθεί στο νέο συνταξιοδοτικό νόμο ενδεχομένως και με διαφορετικό τρόπο.
Για τους παραπάνω λόγους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από την Ομοσπονδία μας να καταθέσει σύντομα τις προτάσεις της, έτσι ώστε όταν ανοίξει ο διάλογος για τον ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο των στρατιωτικών, να ληφθούν υπόψη στη συζήτηση.
poes-syriza-29-1-2016
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, στην τοποθέτησή του ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος των στρατιωτικών (ιδιαίτερα με τα χρόνια υπηρεσίας και την αντιστοίχησή τους στις ασφαλιστικές εισφορές τους), τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθούν τα 5 πλασματικά έτη που υπήρχαν (και παρέμειναν με το νέο νομοθέτημα) με το ν.3865/2010, στο βωμό μιας ακόμη μνημονιακής πολιτικής και υπενθύμισε ότι διαχρονική απαίτηση της Ομοσπονδίας μας παραμένει η ένταξη των συναδέλφων που κατετάγησαν τα έτη 1990 – 1992 στις μεταβατικές διατάξεις του ν.3865/2010 (για τους παλαιούς ασφαλισμένους) και επομένως και του νέου ειδικού συνταξιοδοτικού νόμου, αλλά και να εναρμονιστεί η εξαγορά των ετών αυτών με τα ποσά που ήδη υπάρχουν για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, γνωρίζοντας ότι ήδη το ΥΠΕΘΑ έχει αποστείλει σχετική νομοθετική πρόταση – πρόβλεψη.
Ευχαρίστησε ειδικά την κα Βουλευτή για την πρόσκληση της Ομοσπονδίας μας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΒτΕ, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου που εισηγήθηκε η ίδια και την αποδοχή των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας, που ενσωματώθηκαν (και ως τροπολογία) στο ψηφισθέν πλέον νόμο και δήλωσε ότι σύντομα η Ομοσπονδία θα καταθέσει τις προτάσεις της, όχι μόνο για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό νόμο, αλλά και για ένα δικαιότερο μισθολόγιο των στρατιωτικών που θα αναγνωρίζει και θα αποζημιώνει τους υπηρετούντες στην παραμεθόριο (με καθιέρωση επιδόματος) αλλά και την υπερωριακή εργασία των στρατιωτικών, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (συμπεριλαμβανομένων και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας).
Από πλευράς των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η βούληση για έναν υγιή και συνεχόμενο διάλογο με την Ομοσπονδία μας, προκειμένου να επιλυθούν τα διαχρονικά προβλήματα των στρατιωτικών.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
 
 
Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Λοχαγός (ΠΒ)
6972516650
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά