Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό‏

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιορδανία, παρέστη στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων από τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ.κ. Βενέδικτο, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο Βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
 
«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Φιλαδελφείας,
 
Είναι μέγιστη για μένα τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού, όπου συνέβη το μέγα γεγονός της Βάπτισης του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού ημών, από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, του μείζονος μεταξύ των ανθρώπων, όπως αναφέρουν τα Άγια Ευαγγέλια.
 
Η Βάπτιση του Κυρίου μας, έχει για μας τους χριστιανούς ύψιστη σημασία, διότι έχουμε την φανέρωση της Αγίας Τριάδος. Ο ίδιος ο τρισυπόστατος Θεός φανέρωσε την θεότητα του Δευτέρου Προσώπου του, του ενσαρκωμένου Λόγου του Θεού. Ο Θεός Πατέρας και το Άγιο Πνεύμα παρουσίασαν στην ανθρωπότητα τον Σωτήρα του γένους των ανθρώπων.
 
Θέλω να τονίσω ακόμη τη σημασία της υπάρξεως στην ευρύτερη περιοχή, του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, το οποίο είναι ο άγρυπνος θεματοφύλακας των Αγίων Τόπων και των Ιερών κειμηλίων του Χριστιανισμού, με ακτινοβολία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως μαρτυρούν οι επισκέψεις πλήθους προσκυνητών από ολόκληρο τον κόσμο.
 
O ελληνικός λαός γνωρίζει ότι εσείς εδώ είστε ταγμένοι στην προάσπιση της Ορθόδοξης Παράδοσης με αρχές, ήθος, συνέπεια και διάθεση ανιδιοτελούς και ακούραστης προσφοράς. Αποδεικνύετε περίτρανα ότι χάρη στο ζήλο και την πίστη τη δική σας, μένουν αναλλοίωτοι στο διάβα των αιώνων οι Άγιοι Τόποι και τα κειμήλια του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή.
 
Αποτελεί τέλος για μένα, ιδιαίτερο προνόμιο η ευκαιρία να μεταφέρω τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Ελληνικού λαού, στους ομογενείς μας και στους φίλους πολίτες του Βασιλείου της Ιορδανίας.
 
Σας ευχαριστώ». 
 
 
 
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά