Στρατιωτικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Άθλια αντιμετώπιση των φαντάρων

Στρατιωτικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Άθλια αντιμετώπιση των φαντάρων από τους επικεφαλής στρατιωτικούς γιατρούς
 
"Την ώρα που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προωθεί την... ψήφιση νομοσχεδίου για τη θητεία που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι έφεδροι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ» τους κατά τη διάρκεια της θητείας- που επιβλήθηκε ως υποχρεωτικό στα Μνημονιακά χρόνια-, αφήνοντας πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών.
Μια επώνυμη καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από συνάδελφο φαντάρο που υπηρετεί στο Στρατόπεδο Κανδυλάπτη 644 Μ/Κ ΤΠαποκαλύπτει τον απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο που αντιμετωπίζει τους στρατιώτες το μόνιμο ανώτερο στελεχικό δυναμικό του Υγειονομικού.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συνάδελφος μαζί με άλλους 3 στρατιώτες που είχαν ασθενήσει, περίμεναν για τρεις ώρες ώστε να βγει κίνηση υπηρεσιακού οχήματος για το Νοσοκομείο. Όταν μετά από αυτή την ταλαιπωρία έφτασαν στο Νοσοκομείο και επισκέφτηκαν τον μόνιμο στρατιωτικό γιατρό, τον άκουσαν να τους λέει ότι δε θα τους δέχονταν, δε θα τους εξέταζε γιατί η ώρα είχε περάσει και δεν προλάβαινε!
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 12/1 και μετά από παρέμβαση του Αντισυνταγματάρχη διοικητή της μονάδας, ο ασθενής συνάδελφος που παρουσίασε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του – η σωματική του κατάσταση έχει χαρακτηριστεί Ι4, καθώς αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη και στη μέση του, για αυτό εξάλλου πήρε μετάθεση και στην συγκεκριμένη μονάδα μετά από παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη, ώστε να είναι κοντά σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο- επισκέφτηκε ξανά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Όμως και πάλι άκουσε εμβρόντητος τον επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό να λέει ότι «δεν θα εξετάσει σήμερα». Αφού διέταξε τον έφεδρο γιατρό να του δώσει τα έντυπα απαλλαγής του συναδέλφου –απαλλαγή άρσης βάρους, ψύχους, παρατεταμένης ορθοστασίας κλπ- τα υπέγραψε και έφυγε.
Στις διαμαρτυρίες του συναδέλφου που τόνισε την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του απάντησε ότι «δεν εξετάζω σήμερα, δεν δέχομαι έκτακτα περιστατικά»!
Έτσι ο ασθενής φαντάρος έμεινε χωρίς εξέταση, χωρίς καμιά χορήγηση φαρμάκου!
Ο φαντάρος, ακριβώς γιατί υπέφερε, ζήτησε άδεια από το διοικητή του, η οποία και του χορηγήθηκε, ώστε να ταξιδέψει στον τόπο καταγωγής του, την Πάτρα, για να εξεταστεί εσπευσμένα από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου. Μάλιστα, ο συνάδελφος έχει ανάγκη την εξέταση-διάγνωση ώστε να ενισχύσει το φάκελο του ζητώντας κατ΄ εξαίρεση μετάθεση για λόγους υγείας.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ασθενής στρατιώτης όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που θα έπρεπε από το προσωπικό του Υγειονομικού, αλλά υποχρεώθηκε να ταξιδέψει κάνοντας χρήση της κατάστασης επιβίβασης που δικαιούταν.
Αλήθεια, ποιος θα καλύψει το κόστος μετακίνησης στην επόμενη άδεια του συναδέλφου, ο οποίος προέρχεται από μια πάμφτωχη οικογένεια, με μηδενικά εισοδήματα;
Θεωρούμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της καταγγελίας απαιτείται η άμεση παρέμβαση τους ΓΕΣ.
Ο λόγος είναι προφανής.
http://tilegrafima.gr/national-safety/item/18069-stratiotiko-nosokomeio-aleksandroypolis-athlia-antimetopisi-ton-fantaron-apo-tous-epikefalis-stratiotikoys-giatroys
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά