«Μπλόκο» στους ένστολους που θέλουν να παραιτηθούν για να σώσουν το εφάπαξ

Πώς ερμηνεύεται η επισήμανση στο πολυνομοσχέδιο πως οι «αλλαγές θα ισχύσουν από την κατάθεσή του στη Βουλή» - «Θέλει ο κ. Βρούτσης να κλείσει έστω για λίγες μέρες την πόρτα εξόδου στους συναδέλφους που θέλουν να αποχωρήσουν;» υπογραμμίζουν οι ένστολοι και κάνουν λόγο για «χρησμό της Πυθίας»Ανήσυχοι για το ποσοστό του «ψαλιδίσματος» που θα υποσεί το....εφάπαξ τους είναι οι ένστολοι, μετά τη χθεσινή κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και τις διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για τα Ταμεία, που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Ανήσυχη όμως είναι και η κυβέρνηση, η οποία, βλέποντας πως είναι πιθανό οι ένστολοι να οδηγηθούν μαζικά στην πόρτα της εξόδου, οικειοθελώς, προκειμένου να «σώσουν» το εφάπαξ τους μέχρι τις 8 Αυγούστου, όταν και αναμένεται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, φαίνεται πως επιδιώκει τώρα να... κλείσει την πόρτα αυτή.

Πώς; Με την επισήμανση στο πολυνομοσχέδιο ότι «η διάταξη ισχύει για αιτήσεις καταβολής εφάπαξ, που υποβάλλονται από την κατάθεση του παρόντος στη Βουλή».

Ταυτόχρονα, αίσθηση προκαλεί όχι μόνο η ασάφεια που συνοδεύει τη «ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου», η οποία θα εφαρμοστεί για τον υπολογισμό των εφάπαξ των ενστόλων.
Η πανελλήνια ομοσπονδία αξιωματικών κάνει λόγο για «χρησμό της Πυθίας» και εξαπάτηση, εκφράζοντας τις εξής απορίες:
- Οι νόμοι ισχύουν από την ψήφιση και τη δημοσίευσή τους και όχι από την καταθεσή τους. Έχει κάποιο λόγο που αλλάζει τη συνήθη πρακτική ο κ. Βρούτσης ή θέλει να κλείσει έστω για λίγες μέρες την πόρτα εξόδου στους συναδέλφους που θέλουν να αποχωρήσουν, για να γλιτώσουν το εφάπαξ τους;
- Τι σημαίνει «ενσωμάτωση ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου των σωμάτων μετά από πρόταση του κατά περίπτωση αρμοδίου υπουργού;». Δηλαδή, αν ο κ. Κικίλιας προτείνει να μην υπάρξουν μειώσεις, θα το δεχθεί ο κ. Βρούτσης;
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ζητούν ακόμη να επεκταθεί η δυνατότητα μετατροπής σε ΝΠΙΔ και για τα επικουρικά τους ταμεία, που εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το υπουργείο Εργασίας θέλει να χρησιμοποιήσει το αποθεματικό τους, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για να καλύψει το έλλειμμα του ενιαίου επικουρικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο κ. Βρούτσης να ανοίξει «παράθυρο» επιλογής στα επικουρικά ταμεία που αρνούνται να ενταχθούν στο ΕΤΕΑ, καθώς η συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση υποστηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ.

http://ekkentriko.blogspot.gr/2014/07/blog-post_971.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά