Αδυναμία μετάβασης στο Κέντρο Κατάταξης λόγω υγείας

Όσοι παρουσιάζουν αδυναμία μεταβάσης στο Κέντρο Κατάταξής τους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, χρειάζεται να ξέρουν τα ακόλουθα και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

Για τους στρατεύσιμους, η πάθηση των οποίων δεν επιτρέπει τη μετάβασή τους στο Κέντρο Κατάταξης (σοβαρά κινητικά προβλήματα, προβλήματα που καθιστούν το στρατεύσιμο καταφανώς ακατάλληλο κλπ), υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν στο Φρουραρχείο της περιοχής τους ή, εφόσον δεν υπάρχει τέτοιο, στο Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου όπου κατοικούν.
Οφείλουν να έχουν μαζί τους:
1) το Σημείωμα Κατάταξης
2) την ταυτότητά τους, προκειμένου να διαπιστωθεί η αδυναμία σου για μετάβαση στο Κέντρο Κατάταξης.
Η εξέταση θα πρέπει να γίνει κατά το τελευταίο πενθήμερο πριν από την ημερομηνία που οφείλουν να καταταγούν.
Εφόσον ο γιατρός του Φρουραρχείου ή το Τοπικό Συμβούλιο του δήμου διαπιστώσει την αδυναμία για μετακίνηση, συντάσσει Γνωμάτευση, την οποία πρέπει να καταθέσουν μέσα σε πέντε μέρες αυτοπροσώπως ή μέσω πληρεξουσίου στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία (ή σε ΚΕΠ) η οποία εν συνεχεία θα τους παραπέμψει στην αρμόδια Επιτροπή Απαλλαγών στην οποία πρέπει να παρουσιαστούν με δικιά τους ευθύνη και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού για κρίση της σωματικής τους ικανότητας (τηλέφωνα και ώρες λειτουργίας της ΕΑ αναγράφονται στο παραπεμπτικό έγγραφο).
Εφόσον βρίσκονται στο εξωτερικό, η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω της αρμόδιας ελληνικής προξενικής αρχής στην οποία θα πρέπει να απευθυνθούν εγκαίρως ή να επικοινωνήσουν με οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία για περισσότερες πληροφορίες.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά