Η Ιστορία της ΑΣΔΥΣ

Μέχρι έτους 1955 υφίστατο στην περιοχή Πρωτευούσης ως Φρουραρχείο Αθηνών-Πειραιώς1. Ήταν Μονάδα ανεξάρτητη υπαγόμενη στην Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκηση Αττικής και Νήσων (ΑΣΔΑΝ).
Τον Μάιο του 1955 συγκροτείται Διοίκηση υπό τον τίτλο Στρατιωτική Διοίκηση Αθηνών.
Διοικητικά η ΣΔΑ υπάγεται στην ΑΣΔΑΝ στην οποία ανατίθεται η εποπτεία για την έναρξη λειτουργίας της νέας Διοικήσεως.
Η ΣΔΑ αποτελεί τον μεγαλύτερο σχηματισμό εσωτερικού δια του οποίου το ΓΕΣ δύναται να υλοποιεί όλες τις αποστολές εσωτερικού και τη Διοικητική Μέριμνα του Θεάτρου επιχειρήσεων (Ζώνη Μάχης Ηπειρωτικού- Νησιώτικου χώρου).
Από την 4 Μαΐου 2004 μετονομάσθηκε σε ΑΣΔΥΣ στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Σ.Ξ. Παράλληλα αυξήθηκαν οι δραστηριότητες της τόσο στον καθαρά στρατιωτικό τομέα με την συμμετοχή σε Εθνικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, με την οργάνωση και εκπαίδευση των Μονάδων, την συντήρηση του πάσης φύσεως υλικού και εγκαταστάσεων, όσο και την προσφορά ποικίλου κοινωνικού έργου.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά