Εγκαινιάστηκαν από τον Αρχηγό ΓΕΣ οι ξενώνες της Λέσχης Αξιωματικων Φρουράς Καλαμάτας

 Εγκαινιάστηκαν από τον Αρχηγό ΓΕΣ οι ξενώνες της Λέσχης Αξιωματικων Φρουράς Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Την κορδέλα έκοψαν ο Αρχηγός ΓΕΣ - αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, με καταγωγή από τα Φιλιατρά και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος- πρόεδρος του ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου”, που ήταν ο βασικός δωρητής της διαμόρφωσης και ανακαίνισης των ξενώνων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Ο διοικητής Διοίκησης Κέντρων (ΔΙΚΕ - πρώην 4η Μεραρχία Πεζικού) - υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης ενημέρωσε ότι η κατασκευή ξενώνων στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου γίνεται για την ωφέλεια των στελεχών του Στρατού και των οικογενειών τους, ενεργών και αποστράτων. Παρατήρησε ότι οι ξενώνες είναι ιδανική βάση για την εξερεύνηση της πόλης και της Μεσσηνίας κι επεσήμανε πως καταλυτική ήταν η προσφορά του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, βασικού δωρητή του έργου, πλέκοντας το εγκώμιό του και τονίζοντας την προσπάθειά του να καθιερώσει την Καλαμάτα και την περιοχή ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Ο διοικητής του 747 Τάγματος Μηχανικού - αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Παπαμαργαρίτης που είχε την επίβλεψη του έργου, αναφέρθηκε στο ιστορικό διαμόρφωσης των ξενώνων κι ενημέρωσε αναλυτικά για όλες τις εργασίες και ότι ένας 3κλινος ξενώνας από τους 18 αφορά τη φιλοξενία ΑμεΑ.

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είπε ότι κατανόησαν την πρόταση συνδρομής από την πρώτη στιγμή, επεσήμανε πως η Καλαμάτα είναι τουριστικός προορισμός και έχει λαμπρό μέλλον στον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Διαβεβαίωσε ότι “θα είμαστε αρωγοί, όπου και όποτε μπορούμε” και παρατήρησε πως χωρίς αίσθηση ασφαλείας δεν μπορεί να γίνει καμία επένδυση στη χώρα.

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ Χαρ. Λαλούσης εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί κατάγεται από την περιοχή και ανέφερε ότι στις ιδέες που είχαν βρήκαν συνοδοιπόρους. Μίλησε για σύγχρονη αντίληψη για την κατασκευή ξενώνων, ώστε να προσφέρουν στα στελέχη τους υπηρεσίες τουριστικού και υπηρεσιακού χαρακτήρα. Σημείωσε ότι η Καλαμάτα είναι τουριστικό κέντρο και αναπτύσσεται κι ενημέρωσε πως όλοι οι ξενώνες είναι γεμάτοι για το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Λαλούσης ευχαρίστησε τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο που από την πρώτη στιγμή βοήθησε με χαρά, τον εργολάβο Δημήτρη Σικαλιά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.
Δήλωσε συγκινημένος που ήταν παρούσα και η μητέρα του Αντωνία με τη συμμαθήτριά του Μερόπη Μυλωνά
Διαβεβαίωσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή και να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ακολούθησε ξενάγηση του Αρχηγού ΓΕΣ και των επίσημων προσκεκλημένων στους ξενώνες, ενώ ο διοικητής ΔΙΚΕ επέδωσε αναμνηστικές ευχαριστήριες πλακέτες στον Αρχηγό, στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τον δήμαρχο Καλαμάτας και τον εργολάβο.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά