Πρωτάθλημα Σκάκι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ααφαλείας: Πρωταθλητής και αήττητος ο Αναστάσιος Παυλίδης









Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το τριήμερο 14 με 16 Ιουνίου 2022, στο Αεροδρόμιο Τατοΐου, στη Δεκέλεια Αττικής.



Οι αγώνες που διοργανώθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στο Τατόι. Συμμετείχαν 27 αθλητές και μία αθλήτρια, από τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα.





Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού, είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων.



Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ (IM), Υπαστυνόμος Β΄ Αναστάσιος Κ. Παυλίδης της Ελληνικής Αστυνομίας, αήττητος με 8 βαθμούς (7 νίκες και 2 ισοπαλίες) σε 9 αγώνες.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ανθυπολοχαγός (Ο) Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Στρατού Ξηράς, ενώ 3ος αναδείχθηκε ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις θέσεις 4η, 5η και 6η ισοβάθμησαν με 6 βαθμούς επίσης ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Σεφέρης του Λιμενικού Σώματος, ο Αρχιφύλακας Βασίλειος Τσιλουχάς της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών, Υπαρχιφύλακας Αικατερίνη Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος ισχυρότατοι σκακιστές, σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του Πρωταθλήματος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός και διεξάγεται σε ετήσια βάση με τη φροντίδα του ΑΣΑΕΔ.

Η Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα σε λίγες μέρες θα διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο στο Πρωτάθλημα του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στην Εσθονία από τις 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2022.

metrosport
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά