Θεοδώρα Δούρου: Η 29χρονη πιλότος του ελληνικού Mirage που φυλάει τους αιθέρες της Ελλάδας

 


Είναι η πλέον μάχιμη γυναίκα χειριστής μαχητικού έχοντας συμμετάσχει σε αερομαχίες με τα μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Πετά και σε νυχτερινές πτήσεις επιτήρησης του εθνικού εναέριου χώρου καταγράφοντας διαρκώς επιτυχίες.

Η θερμοκρασία στο Αιγαίο ανεβαίνει κάθε μέρα και πιο πολύ λόγο της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας.

Οι χειριστές στις μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.

Το MEGA βρέθηκε στην φωλιά των Mirage 2000-5 στην Τανάγρα προκειμένου να συναντήσει μια μαχήτρια των αιθέρων, μια αμαζόνα των Mirage.


Η 29χρονη Θεοδώρα είναι η πλέον μάχιμη γυναίκα χειριστής μαχητικού αυτή την στιγμή καθώς έχει ήδη συμμετάσχει αρκετές φορές σε αερομαχίες με τα μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχοντας καταγράψει και αρκετά «kills».

Το κίνητρό της για να γίνει πιλότος μαχητικού ήταν η αγάπη για την πτήση βλέποντας τα αεροσκάφη να πετούν πάνω από το χωριό της την Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

«Η αγάπη μου για τα αεροπλάνα δημιουργήθηκε από την παιδική μου ηλικία, όταν έβλεπα να περνούν από το χωριό μου. Μεγαλώνοντας θαύμαζα πολύ το επάγγελμα και όταν έμαθα για την σχολή Ικάρων αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω ιπτάμενη στα μαχητικά», δήλωσε στο MEGA.

Λιγομίλητη. «Αντράκι» την χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί της των οποίων έχει κερδίσει με το «σπαθί της» τον σεβασμό και εκτίμηση για τις ικανότητές της. Ο κίνδυνος δεν την τρομάζει καθώς είναι εκπαιδευμένη να ζει με αυτόν.

«Ο κίνδυνος είναι μέρος αυτό του επαγγέλματος και καλούμαστε καθημερινά το αντιμετωπίσουμε», σημείωσε.

Πετά κανονικά και σε νυχτερινές πτήσεις επιτήρησης του εθνικού εναέριου χώρου προστατεύοντας όλους εμάς την ώρα που εργαζόμαστε ή διασκεδάζουμε και επιβεβαιώνει παρά τα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία πως στην Πολεμική Αεροπορία οι διακρίσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες δεν υπάρχουν.

«Στην Πολεμική Αεροπορία δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Στον κοινωνικό μου περίγυρο υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν με έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν ιπτάμενες στα μαχητικά».

Αυτή η μαχητική γυναίκα φορά την αντί G στολή της, βάζει τη μάσκα της, κλείνει την καλύπτρα της και απογειώνεται από την Τανάγρα, κουβαλώντας στους ώμους της με περηφάνια το εθνόσημο, έχοντας την στήριξη και της οικογένειάς της από την πρώτη στιγμή.

Κάθε φορά που απογειώνεται η Θεοδώρα για αποστολή αναχαίτισης είναι δεδομένο πως οι εισβολείς θα είναι «kill από ώρα».

Πηγή: Megatv.g

Θεοδώρα Δούρου: Η 29χρονη πιλότος του ελληνικού Mirage που φυλάει τους αιθέρες της Ελλάδας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείαςr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά