Ελληνική NOTAM δεσμεύει πέντε περιοχές στο Αιγαίο για να "μπλοκάρει" το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο



Να προλάβει τις κινήσεις της Άγκυρας επιχειρεί η Αθήνα, εν όψει της εξόδου στη Μεσόγειο του τέταρτου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου "Αλπαρσλάν".


© Παρέχεται από: capital.grΕλληνική NOTAM δεσμεύει πέντε περιοχές στο Αιγαίο για να "μπλοκάρει" το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο

Μέσω της ΝΟΤΑΜ Α1781/22, η Ελλάδα δεσμεύει πέντε περιοχές για ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δέσμευση των περιοχών είναι από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που συμπεριλαμβάνει κα τις αρχές Ιουλίου που υπάρχει η σχετική δήλωση από την πλευρά της Τουρκίας για το γεωτρύπανο.




"Το τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας που διαθέτει επίσης ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης και πλήρωμα 200 ατόμων μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων. Οι προετοιμασίες του πλοίου στο λιμάνι Τάσουτζου για γεωτρήσεις θα διαρκέσουν περίπου δυο μήνες. Το πλοίο θα είναι έτοιμο για αποστολή στη Μεσόγειο στις αρχές Ιουλίου", έγραφε χαρακτηριστικά το TRT στις 11 Μαΐου.

Όπως τονίζει το Hellas Journal "oι Επιτελείς γνωρίζουν βεβαίως πως κάτι τέτοιο δεν θα αποτρέψει την Άγκυρα, εφόσον έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το σχέδιο της και ν’ ανάψει το φιτίλι, να στείλει δηλαδή το γεωτρύπανο ή ένα εκ των ερευνητικών πλοίων σε τμήμα της θαλάσσιας περιοχής του τουρκολιβυκού μνημονίου. Όμως εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, άρα και συσσώρευση Ελληνικών δυνάμεων, τα δεδομένα είναι άλλα και για το τουρκικό Επιτελείο που σίγουρα θα επανεξετάσει κάθε κίνηση, εκτός κι αν η εντολή που έχει είναι να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι".

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά