Γενικός Γραμματέας ΣΔΥΝ: Γιατί αρνείται ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ να μας συναντήσει;











Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι.
Η θέση του Γ. Γραμματέα ΥΠΕΘΑ είναι έμμισθη και η επιλογή του προσώπου γίνεται με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Παράλληλα όμως είναι μια θεσμική θέση με υποχρεώσεις . Ως θεσμικός παράγοντας ο Γ. Γραμματέας με αρμοδιότητα το Πολιτικό Προσωπικό, είναι υποχρεωμένος μεταξύ άλλων να συναντάται με όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Πολιτικών Υπαλλήλων, ώστε να ακούει και να επιλαμβάνεται για την λύση των προβλημάτων τους.
Ερωτώ για πολλοστή φορά. 
Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Γενικός Γραμματέας γιατί δεν δέχεται να συναντήσει το Προεδρείο του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού του μεγαλύτερου συλλόγου στο Πολεμικό Ναυτικό ; Είναι υποχρέωση του να μας ακούσει , δεν μπορεί να «κρύβεται» επ αόριστον. Έχει ήδη συναντηθεί στο γραφείο του με άλλα σωματεία και όπως βλέπουμε παρίσταται ακόμα και σε Γενικές Συνελεύσεις περιφερειακών σωματείων, μιλώντας μάλιστα στους παρευρισκόμενους.
Το να επιλέγει ένας θεσμικός παράγοντας τις προσωπικές του επαφές, είναι δικαίωμα του. Το να επιλέγει όμως με ποιους εκπροσώπους εργαζομένων θα συναντάται είναι αντιδεοντολογικό και εγείρει σοβαρά ζητήματα.
Είναι γεγονός ότι η ατζέντα των θεμάτων του Ναυτικού που εκκρεμεί για συζήτηση είναι «βαριά» αλλά συνάμα πραγματική. Τα οικονομικά , οι προσλήψεις , το ανθυγιεινό και η καθημερινότητα των συναδέλφων αναζητούν λύσεις εδώ και τώρα και δεν σηκώνουν «χαλαρές» συναντήσεις και «εύκολα χειροκροτήματα» που δείχνει να αναζητά διακαώς, ειδικά αυτή την περίοδο, ο κ. Γενικός .
Ως εκλεγμένος, είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιώ και να στηλιτεύω συμπεριφορές προσώπων που αρνούνται τον δημόσιο διάλογο, οι οποίες συμπεριφορές, μοναδικό σκοπό έχουν να καλύψουν την ανικανότητα και την ανυπαρξία λύσεων στα προβλήματα των συναδέλφων εργαζόμενων στο Πολεμικό Ναυτικό.
Ξανάλατος Β.
Γενικός Γραμματέας ΣΔΥΝ
https://www.mod.mil.gr/paroysia-gg-ypetha-k-antonioy.../



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά