Όταν έγινε η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, οι άνδρες που υπηρετούσαν στην Α’ Μοίρα Καταδρομών, στο Μάλεμε Χανίων, με διοικητή τον ταγματάρχη Γεώργιο Παπαμελετίου, διετάχθησαν να μεταβούν στο αεροδρόμιο της Σούδας, προκειμένου να αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο της Λευκωσίας με μεταγωγικά αεροσκάφη Νοράτλας.
Στο πλαίσιο της περίφημης Επιχείρησης Αερομεταφοράς «ΝΙΚΗ», από τη Σούδα αναχώρησαν δεκαεπτά αεροσκάφη, από τα οποία έφθασαν τελικά στη Λευκωσία δεκαπέντε, μέσα σε μια κόλαση πυρός.
Δυστυχώς, ένα από τα ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη κατερρίφθη από φίλια πυρά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα τέσσερα μέλη του πληρώματός του και όλοι οι καταδρομείς που επέβαιναν σε αυτό πλην ενός.
Το εν λόγω αεροσκάφος, το «ΝΙΚΗ 4», συνετρίβη στις παρυφές της Λευκωσίας, στο λόφο της Μακεδονίτισσας, ενόσω προσέγγιζε το αεροδρόμιο της πόλης προκειμένου να προσγειωθεί.
Αυτό συνέβη διότι οι χειριστές των αντιαεροπορικών πυροβόλων της Εθνικής Φρουράς δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την άφιξη της βοήθειας από την Ελλάδα, κι έτσι άρχισαν να βάλλουν κατά των ελληνικών μεταγωγικών όταν αντελήφθησαν την παρουσία τους.
Στο μοιραίο αεροσκάφος«ΝΙΚΗ 4» επέβαινε και ο καταδρομέας Χρήστος Λιγδής, με καταγωγή από την Αταλάντη Φθιώτιδας.
Χρόνια μετά την απώλεια του Χρήστου, ο ηλικιωμένος πατέρας του, ο Λουκάς Λιγδής, έκλαψε το άτυχο παλικάρι του πεσμένος πάνω στο μνήμα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στο μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμήν των παλικαριών που έπεσαν υπέρ πατρίδος στην κυπριακή γη.
 
Αεροσκάφος 133 με χαρακτηριστικό κλήσεως «Νίκη 4»
Κυβερνήτης: Βασίλειος Παναγόπουλος (Επισμηναγός)
Συγκυβερνήτης: Στέργιος Συμεωνίδης (Επισμηναγός)
Ιπτάμενος Μηχανικός: Γεώργιος Δάβαρης (Ανθυποσμηναγός)
Ναυτίλος: Ηλίας Άνθιμος (Αρχισμηνίας)
Το όνομα του Χρήστου Λιγδή στον αύξοντα αριθμό 144 της λίστας των καταδρομέων που έλαβαν μέρος στην Επιχείρηση «Νίκη»:
144 Λιγδής Χρήστος Λουκάς Στρτης (ΚΔ) Α΄ΜΚ