Χορήγηση στολών και ιματισμού στο προσωπικό των ΕΔ

Χορήγηση στολών και ιματισμού στο προσωπικό των ΕΔ
Το θέμα με τη μη χορήγηση στολών και ιματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει με ερώτησή του, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το ΚΚΕ, με ερωτήματα φωτιά, ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Χορήγηση ειδών ιματισμού και στολών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
     Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, έχει αρκετές  φορές καταθέσει ερωτήσεις σχετικά με τη χορήγηση ειδών ιματισμού και στολών στο μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους  στρατεύσιμους.
     Ωστόσο, όπως διαπιστώνουμε από πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), η παροχή των ειδών ιματισμού και των στολών έχει σταματήσει από το 2015 στον Στρατό Ξηράς.
     Όπως σημειώνεται στη συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης, η διακοπή της παροχής τους, έχει αναγκάσει τα μόνιμα στελέχη να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με την αγορά αυτών των ειδών ιματισμού και των στολών. Σημειώνεται ότι στους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς δεν τους έχει χορηγηθεί εδώ και δώδεκα (12) χρόνια στολή υπ΄ αριθμ. 8 ή έστω και ύφασμα ώστε να ράψουν τα ίδια τα στελέχη τη στολή αυτή.
     Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διανομή των ειδών ιματισμού και των στολών που δικαιούται το μόνιμο προσωπικό, χωρίς να προβάλει για άλλη μια φορά τη δικαιολογία, ότι η καθυστέρηση δήθεν οφείλεται σε διαδικασίες που έχουν να κάνουν με διαγωνισμούς και συμβάσεις.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
  1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη διανομή των ειδών ιματισμού και των στολών, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα;
  2. Ποιοι και πόσοι διαγωνισμοί και συμβάσεις εκκρεμούν για την υλοποίηση των χορηγήσεων; Γιατί και από πότε αυτοί εκκρεμούν; Ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση;
  3. Γιατί δε δίδεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στους στρατιωτικούς προκειμένου να αγοράσουν οι ίδιοι τις στολές τους;


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά