ΠΣΑΕΜΘ: Κάλεσμα σε μη συμμετοχή στις εκλογές ΕΑΑΣ




Αγαπητοί συνάδελφοι ε.α Ε.Μ.Θ
 
 
Το τελευταίο διάστημα τα μέλη της .Ε.Α.Α.Σ καλούνται να συμμετάσχουν με την ψήφο τους στις εκλογές της Ε.Α.Α.Σ της 23ης Φεβρουαρίου 2020 για την ανάδειξη Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ.
 Από τους 66.000 περίπου αποστράτους που λαμβάνουν μέρισμα από το ΜΤΣ, που είναι «εν δυνάμει» μέλη της Ένωσης,είναι εγγεγραμμένοι και έχουν ταυτότητα ΕΑΑΣ λιγότεροι από 24.500 και από αυτούς, στις τελευταίες εκλογές (19 Φεβ 2017) ψήφισαν μόνο 6.400 !!!!.
Στις περασμένες εκλογές (19 Φεβ 2017),στην ΑΘΗΝΑ όπου διαβιούν πάνω από 11.000 μέλη (δηλαδή περίπου το 50% των εγγεγραμμένων της ΕΑΑΣ), ψήφισαν μόνο 1811 άτομα !!!!(ποσοστό 18%), αλλά και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπου διαβιούν 3.500 μέλη, ψήφισαν μόνο 605 άτομα (ποσοστό 17,5 %). Από τα παραπάνω στοιχεία, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας όσοι διαθέτουμε ένα μέσο νου, πόσο αποδεκτή είναι μία τέτοια πρόταση για συμμετοχή, από τους αποστράτους!!!
Και αυτό,διότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Ε.Α.Α.Σ είναι ενα Ν.Π.Δ.Δ που κάλλιστα τα αρχικά της θα μπορούσαν να σημαίνουν «ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ»!!Ολοι μας γνωρίζουμε ότι είναι μια ένωση που στηρίζεται στο Ν.Δ 1171/1972 που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οφείλει να εκδημοκρατίσει...ΧΘΕΣ….Με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της!!!
 
Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας και όλους τους ε.α Εθελοντές Μακράς Θητείας-μέλη της Ε.Α.Α.Σ να μην συμμετάσχουν  στις Αρχαιρεσίες της 23ης Φεβρουαρίου 2020, για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ για τους παρακάτω λόγους:
 
1.Κανενας υποψήφιος δεν είναι υπέρ της κατάργησης της διάταξης για εκλογή Προέδρου-Αντιπροέδρου του Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ μόνο βαθμού Ανωτάτου Αξκου!!Αυτό θίγει τα δημοκρατικά μας αισθήματα ,είναι αντιδημοκρατικό και παραπέμπει σε άλλες εποχές και οπωσδήποτε απέχει πολύ από ένα όργανο που θα επιθυμούσαμε να μας εκπροσωπεί!
 
2.Καμία μέχρι τώρα διοίκηση της Ε.Α.Α.Σ δεν είναι υπέρ της μετονομασίας της Ε.Α.ΑΣ σε «Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών» ώστε να μπορεί να εγγράφει ως τακτικά μέλη της και τους ε.α Υπαξκους και Ανθστές.Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς ε.α Υπαξιωματικους!!!Διότι έτσι πιστεύουν ότι η Ε.Α.Α.Σ θα πρέπει να διατηρήσει το κύρος της!!Μήπως θεωρούν ότι οι ε.α Υπξκοι και ε.α Ανθστες είναι « μιάσματα» και θα ρίξουν το κύρος της Ε.Α.Α.Σ αν είναι τακτικά μέλη;
 
3. Καμία μέχρι τώρα διοίκηση της Ε.Α.Α.Σ δεν είναι  υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής κράτησης από το μέρισμα Μ.Τ.Σ 1% υπέρ ΕΑΑΣ και στην δυνατότητα επιλογής από τους ε.α συναδέλφους αν επιθυμούν να γίνεται αυτή η κράτηση!!!! Διότι απλά γνωρίζουν ότι αν κοπεί η υποχρεωτική αυτή χρηματοδότηση δεν θα αξίζει τον κόπο να ασχολούνται!
 
 
4. Καμία μέχρι τώρα διοίκηση της Ε.Α.Α.Σ δεν είναι υπέρ της κατάργηση της με καθ οιουδήποτε τρόπου αμοιβής των μελών του Δ.Σ της ΕΑΑΣ και των Δ.Σ των παραρτημάτων ,π.χ αποζημιώσεις για συμμετοχές σε Δ.Σ ,οδοιπορικά κ.λ.π; Αντιλαμβανόμαστε όλοι το λόγο για τον οποίο εμπλέκονται στα διοικητικά της ΕΑΑΣ!
 
5.Η αντιμετώπιση που έχουμε  σαν ε.α ΕΜΘ και παράλληλα σαν τακτικά η προαιρετικά μέλη της Ε.Α.Α.Σ από τους κυρίους του Δ.Σ και  των Τ.Σ είναι αντιμετώπιση μελών β κατηγορίας! Ουδέποτε το Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ προώθησε κάποιο θέμα που απασχολεί τους ε.α .ΕΜ.Θ. Ουδέποτε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ που είναι και μέλος του Δ.Σ του Μ.Τ.Σ προώθησε θέματα των ε.α Ε.Μ.Θ στο ταμείο(παράνομη επιπρόσθετη κράτηση 2%,διπλές εισφορές κ.λ.π).
 
Άραγε ποιά είναι  τά κίνητρα  πού ωθούν αυτούς τους κυρίους νά επιδιώκουν μέ τόση πατριωτική θέρμη νά αναλάβουν τίς τύχες των μελών τών «θεσμικών ενώσεων», πού λειτουργούν το έτος 2020, με κανονισμό λειτουργίας  το Ν.Δ 1171 του 1972 με τις υπογραφές των δικτατόρων Παπαδόπουλου και Παττακού; Ποιος ο λόγος επιθυμίας  συμμέτοχής τους στα Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ; Μήπως  είναι άραγε η χρηματική αποζημίωση που λαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Α.ΑΣ καθώς και των Τ.Σ (Παραρτημάτων) για συμμέτοχή σε Δ.Σ τόσον της Ε.Α.ΑΣ όσον και σε άλλα Ν.Π.Δ.Δ(Μ.Τ.Σ, ΟΣΜΑΕΣ κ.λ.π)στα οποία συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ της Ε.Α.ΑΣ;
 
Η «θεσμική» αυτή  ένωση, πού κατά γενική ομολογία είναι ένα αποτυχημένο θεσμικό όργανο, πού ασχολείται μόνο με ανούσια για τον απόστρατο θέματα και σε καμία περίπτωση μέ τά πραγματικά προβλήματα πού ταλανίζουν τόν κλάδο των ε.α συναδέλφων, θα πρέπει να νομιμοποιείται με την συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες-παρωδία;
 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι σας καλούμε  να μη νομιμοποιήσετε αυτούς τους κυρίους με την συμμετοχή σας .Δεν μπορούν να μας εκπροσωπούν, δεν τους δίνουμε της εξουσιοδότηση μας με την ψήφο μας!! Καθολική αποχή από τίς αρχαιρεσίες έκτρωμα!!!
 
 
    Με τιμή
 
         Για το Δ.Σ
 
 
 
 
 
Παναγιώτου Δημήτριος                                  Καραγιάννης Χαράλαμπος                     
      Πρόεδρος                                                         Γραμματέας               

--

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά