Σε επιφυλακή μονάδες του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα λόγω προσφυγικού

© www.cnn.gr Ελλάδα
Στην ανάπτυξη Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), στα κύρια σημεία εισόδου των προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο, φαίνεται πως προχωρά τις τελευταίες ώρες ο Ελληνικός Στρατός, τη στιγμή που χιλιάδες από αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ελληνοτουρκική μεθόριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το evros24.gr, τα οχήματα του Ε.Σ. είναι έτοιμα να συνδράμουν τις αστυνομικές δυνάμεις με μαζική ρίψη καπνογόνων ή – σε έκτακτες περιπτώσεις –  έναρξη προειδοποιητικών πυρών.
Τα οχήματα μπορούν να εκτοξεύσουν δακρυγόνα και καπνογόνα όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρίψη τους γίνεται σε κοντινή απόσταση από τα οχήματα καθώς δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού, το οποίο δεν επιτρέπει να στοχοποιηθεί το όχημα στο πεδίο της μάχης.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς του Ε.Σ. συνιστά μια τυπική διαδικασία, η οποία προβλέπεται στο πλαίσιο εκτάκτων περιστατικών και αποτελεί πάγια τακτική για τις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και ειδικότερα για τις μονάδες προκάλυψης, που επιχειρούν κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθοριακής γραμμής.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά