Π.Ο.Ε.Σ. - Τί απάντησε το ΥΠΕΘΑ στο αίτημα της ΠΟΕΣ για τα κοινωνικά επιδόματα/παροχές

Π.Ο.Ε.Σ. - Τί απάντησε το ΥΠΕΘΑ στο αίτημα της ΠΟΕΣ για τα κοινωνικά επιδόματα/παροχές
Την 28.1.2019 ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, κατέθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 78/18.1.2019 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας με το αίτημά μας για τροποποίηση της υπουργικής απόφασης σχετικά με την απώλεια των κοινωνικών επιδομάτων/παροχών από στρατιωτικούς, λόγω της αύξησης του εισοδήματος έτους 2018, συνεπεία της επιστροφής των ποσών που αντισυνταγματικώς είχαν περικοπεί αναδρομικώς από τους μισθούς μας.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στο ως άνω ερώτημα, γνώρισε ότι:
Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος με θέμα «Υποβολή αιτήματος της ΠΟΕΣ σχετικά με τη Φορολογία Εισοδημάτων Έτους 2018» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, ότι η ακολουθούμενη μισθολογική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική, ασκείται και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τα Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα θέματα οικονομικής μέριμνας να εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠ.ΕΘ.Α.
Παρά ταύτα, από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας του προσωπικού, για την αποκατάσταση των όποιων αδικιών, αλλά και ως αναγνώριση της αδιάκοπης προσφοράς του, κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου.
Τέλος, η φύση του αιτήματος εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ και ουσιαστικά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών.
Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά