Λιμενικό: Πότε η προκήρυξη για αξιωματικούς και λιμενοφύλακες

Άνδρα του Λιμενικού Σώματος (γυρισμένος πλάτη - στάμπα στην μπλούζα)

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τους Οργανισμούς Λιμένων παρέχει, πλέον, τη δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να κινήσει διαδικασίες νέων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο -υπενθυμίζεται- περιλαμβάνει μεταβατική ρύθμιση για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στις Σχολές Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων και μάλιστα εκτός Πανελλαδικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη που θα εκδοθεί θα περιλαμβάνει 120-130 θέσεις για λιμενοφύλακες και αξιωματικούς.
Δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για την κατανομή των θέσεων. Πόσες στη Σχολή Λιμενοφυλάκων και πόσες στη Σχολή Αξιωματικών.  
Το workenter επικοινώνησε με τον διευθυντή Εκπαίδευσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), αντιπλοίαρχο κ. Άγγελο Κατερέλο
Το υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού εξήγησε την διαδικασία μέχρι την έκδοση της προκήρυξης:
"Για να εκδοθεί η προκήρυξη θα πρέπει, προηγουμένως, να συμβούν τα εξής: Να πάρει ΦΕΚ ο νέος νόμος και αμέσως μετά να εκδοθούν υπουργικές και εφαρμοστικές αποφάσεις". 
Ο κ. Κατερέλος απέφυγε να προσδιορίσει με ακρίβεια τον πιθανό χρόνο έκδοσης της προκήρυξης. 
Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η μεταβατική ρύθμιση μπορεί να βρει εφαρμογή σε άμεσο χρόνο, προκειμένου -όπως λέει και ο νόμος- να καλυφθούν εκτάκτως οι απολύτως αναγκαίες θέσεις.

proslhpseis_limeniko3.png

Παρατήρηση επί του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε
Παρατήρηση επί του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε

Το workenter επικοινώνησε και με το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το ίδιο θέμα. 
Μας επισήμαναν ότι η μεταβατική αυτή ρύθμιση, που προβλέπει εισαγωγή στις Σχολές Λιμενοφυλάκων και Αξιωματικών εκτός Πανελλαδικών, θα έχει ισχύ μόνο για ένα έτος, δηλαδή για το 2019. 
 workenter 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά