ΓΙΑΤΙ Η ΕΑΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΕΘΑ

Σε ανακοίνωση της η ΕΑΑΣ αναφέρει:

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού θεωρεί καθήκον της και επιβεβλημένη ανάγκη να κάνει γνωστή τη θέση της στα μέλη της, σχετικά με τη  ΜΗ συμμετοχή της στη πρόσφατη συνάντηση της 19ης Φεβ. 2019 του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τις  άλλες ΕΑΑ (ΕΑΑΝ και  ΕΑΑΑ), για τη πληρέστερη ενημέρωσή  τους και την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων από αυτά.

       Το Συντονιστικό Συμβούλιο ΕΑΑ (Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ)  δέχθηκε  πρόσκληση από τον κ. Υπουργό  Εθνικής Άμυνας να τον επισκεφτεί, στα πλαίσια ανάληψης των καθηκόντων του, ώστε να  τον ενημερώσει για τα θέματα που μας απασχολούν και να του εκθέσει τα όποια προβλήματα χρήζουν αντιμετώπισης – επίλυσης. 

       Για την προετοιμασία της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 

14 Φεβ.2019 ,αρχική σύσκεψη του Συντονιστικού, ώστε να υπάρξει  ανάλογη προετοιμασία και η ανάλογη προετοιμασία και ο απαραίτητος.

     Είναι αρχή του Συντονιστικού να περιλαμβάνει στις όποιες ενημερώσεις – παρουσιάσεις του, τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα - θέματα που το απασχολούν όπως οι οικονομικές διεκδικήσεις  μας αλλά και άλλα ειδικότερα θέματα που προκύπτουν.

      Η ΕΑΑΣ , μεταξύ άλλων έθεσε και τα παρακάτω δύο (2) θέματα:

-                 Της μη χορήγησης των λεγομένων αναδρομικών στους διοικητικά αποκατασταθέντες για το χρονικό διάστημα που κατά τη δικαίωση τους λογίζονται ως εν ενεργεία με αποτέλεσμα συνάδελφοι μας να υφίστανται οικονομική απώλεια.

-                 Τη συγκρότηση Διακλαδικής Επιτροπής με σκοπό την μελέτη καταμερισμού εσόδων στο πλαίσιο του καταργηθέντος ΑΝ 2141/1938 που προέβλεπε αναλογική κατανομή των πόρων του ΥΠΕΘΑ, ώστε οι κρατήσεις των “κοινωνικών πόρων” των ΕΔ να συγκεντρώνονται σε κεντρική οικονομική υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ και στη συνέχεια να διανέμονται στα ΜΤ, αναλόγως του αριθμού των μερισματούχων.

     Και για τα δύο υπόψη θέματα δεχθήκαμε την άρνηση να συμπεριληφθούν, για δε  το πρώτο λάβαμε ως απάντηση: «να κάνουμε …ένα χαρτί προς το ΓΕΣ και να το αναφέρουμε», σαν αυτό να μην αφορά ε.α. στελέχη και των άλλων κλάδων και για δε το δεύτερο : «ότι αφορά την ΕΑΑΣ και μόνο»  και δε μπορεί να συμπεριληφθεί ως θέμα, γιατί  μερισματούχοι είναι και οι προερχόμενοι από την ΕΛ-ΑΣ. 

     Εμείναμε ως ΕΑΑΣ στη θέση μας να συμπεριληφθεί και δεχθήκαμε να το τροποποιήσουμε ώστε να αναγράφει «… ανάλογα του αριθμού των μερισματούχων των ΕΔ.», και να αναγραφεί ότι , επί του υπόψη θέματος δε συμφωνούν οι άλλες ΕΑΑ, ώστε να έχουμε τη τοποθέτηση του κ. Υπουργού, για να ενημερώσουμε τα μέλη μας για το μείζον αυτό θέμα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά