Καταγγελία στρατιώτη στο Ναύπλιο για τα ακριβά εισιτήρια του ΚΤΕΛ Αργολίδας



Τη μη παραχώρηση σε στρατιώτες θητείας της έκπτωσης του 25% στο ΚΤΕΛ Αργολίδας καταγγέλλει με επιστολή του στον «Ριζοσπάστη» στρατευμένος που υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο. Στην επιστολή του, που αναδεικνύει με ένα ακόμα περιστατικό τις πολύ μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με τις μετακινήσεις των στρατευμένων, αναφέρει:
«Κατά τη μετάθεσή μου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, πηγαίνοντας να βγάλω εισιτήριο στο ΚΤΕΛ Αργολίδας διαπίστωσα ότι δεν είχα δικαίωμα έκπτωσης 25% στο εισιτήριο όπως συμβαίνει σε άλλα ΚΤΕΛ για τους οπλίτες θητείας. Οπως με ενημέρωσαν, η έκπτωση αυτή αφορούσε μόνο τους μόνιμους στρατιωτικούς.
Την επομένη μέρα παρουσιάστηκα στην πρωινή αναφορά του Λόχου για το περιστατικό και όπως με ενημέρωσε ο διοικητής μου, δεν γνωρίζει τίποτα, αλλά δεν το θεωρεί και σωστό να μην ισχύει η έκπτωση.
Θεωρώ απαράδεκτο να μην παραχωρείται σε στρατιώτες θητείας έστω κι αυτή η μικρή έκπτωση 25%, τη στιγμή που ο στρατός χορηγεί μόνο μία κατάσταση επιβίβασης.
Θα έπρεπε να εξασφαλίζεται η δωρεάν μετακίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας των φαντάρων από και προς το στρατόπεδο, είτε αυτό αφορά τη μετάθεσή μας, τις “εξόδους” μας ή τις άδειες που δικαιούμαστε.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα – και για τη μετακίνηση των στρατιωτών – όταν αφήνεται ελεύθερο το πεδίο σε ιδιωτικές εταιρείες όπως τα ΚΤΕΛ να καθορίζουν ανάλογα με το κέρδος τους εάν θα δώσουν ή όχι έκπτωση για τη μετακίνησή μας».
Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ για το θέμα της μετακίνησης των στρατευμένων κατέθεσε ξανά Ερώτηση στη Βουλή το Δεκέμβρη, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τη δωρεάν μετακίνηση από και προς τις μονάδες τους
palabourtzi.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά