Έβρος: Ξέσπασαν οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Φώτη Κουβέλη – Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες [vid]


Έβρος: Ξέσπασαν οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Φώτη Κουβέλη – Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες [vid] | Newsit.gr


Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης επί 12 ημέρες, συναντήθηκε το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.
Ο κύριος Κουβέλης συζήτησε με τους γονείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστερέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην χώρα.
«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε» είπε ο κύριος Κουβέλης με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες.

«Αν ήταν το δικό σας παιδί;»

Η Σοφία Κούκλατζη απευθύνθηκε στο Φώτη Κουβέλη την ώρα που οι τηλεοπτικές κάμερες έγραφαν: «Αν ήταν το δικό σας παιδί κύριε Κουβέλη τι θα κάνατε; Τι περίσσότερες προσπάθειες θα κάνατε;»
Εκείνη τη στιγμή διακρίνεται το χέρι ένστολου να προσπαθεί να συγκρατήσει τη μητέρα του λοχία για να μην ξεφύγει το επεισόδιο.

Το επίμαχο στιγμιότυπο με τη μητέρα του λοχία Κούκλατζη

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ο οποίος συναντήθηκε με τις οικογένες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή «οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των δύο παιδιών».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 νωρίτερα ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη είπε ότι οι συγγενείς των δύο στρατιωτικών τους προετοιμάζουν για το ενδεχόμενο να διαρκέσει για καιρό η υπόθεση της κράτησής τους.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά από την ημέρα της σύλληψής τους, οι δύο στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία τη Δευτέρα να δουν τους γονείς τους και να έχουν σωματική επαφή μαζί τους, αφού η χθεσινή τους συνάντηση έγινε χωρίς το διαχωριστικό τζάμι που προβλέπουν οι κανονισμοί. «Οι γονείς είδαν τα παιδιά τους από κοντά χωρίς το τζάμι, τους αγκάλιασαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκλατζης.

Πόλεμος νεύρων από τους Τούρκους για τους δύο στρατιωτικούς

Οι δικηγόροι των δυο στρατιωτικών ενώ είχαν ενημερωθεί ότι αυτή την εβδομάδα ίσως υπάρξει εξέλιξη με έκπληξη άκουσαν ότι ο φάκελος απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί, καθώς οι Τούρκοι ακόμη… ψάχνουν τα κινητά!
Χωρίς τον φάκελο δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απαγγελία κατηγοριών και χωρίς κατηγορητήριο δεν υπάρχει περίπτωση να οριστεί και η δίκη. Με τον τρόπο αυτό παρατείνεται η κράτησή τους.
Οι γονείς των δύο στρατιωτικών αγωνιούν αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Φώτη Κουβέλη ήταν ψύχραιμοι.

Οι γονείς των στρατιωτικών με τον Φώτη Κουβέλη

«Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή στην πατρίδα των παιδιών μας, που παραμένουν στη φυλακή 12 μέρες τώρα. Ξέρουν όπως κι εμείς ότι δεν έκαναν κάτι κακό και γι’ αυτό δεν ανησυχούν, γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη και δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.
«Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας» λέει ο Νίκος Κούκλατζης, με φωνή που μαρτυρά το πόσο περήφανος νιώθει για τον γιο του, αλλά και την πεποίθησή του πως η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.
Πηγή Φωτό: life-events.gr
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά