Αγκάλιασαν τα παιδια τους στην Ανδριανούπολη



Έλληνες στρατιωτικοί: Καψώνι με τα κινητά – “Για εμάς ο χρόνος μετράει πλέον διαφορετικά” λένε οι γονείς | Newsit.gr


Αν και τα κινητά που είχαν μαζί τους οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μπει, όπως τουλάχιστον λένε, στο επίκεντρο των Τούρκων, φαίνεται ότι η Άγκυρα καθυστερεί όσο μπορεί τη διαδικασία. Είναι πλέον εμφανής η προσπάθεια καθυστέρησης της διαδικασίας. Το διπλό καψώνι που υπέστησαν χθες το αποδεικνύει.
Οι περιβόητη Jandarma, η χωροφυλακή, ενημέρωσε χθες τους δικηγόρους των δυο στρατιωτικών ότι για να συνεχιστεί η έρευνα θα πρέπει ο λοχίας Κούκλατζης και ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης τα Pin των συσκευών κινητών που είχαν μαζί τους ώστε να γίνει έλεγχος στα αρχεία.
Είναι γνωστό πως για την έρευνα στα κινητά οι αρχές δεν έχουν ανάγκη των Pin των συσκευών και έτσι είναι πασιφανές ότι πρόκειται για προσπάθεια καθυστέρησης.
Οι δικηγόροι των δυο στρατιωτικών ενώ είχαν ενημερωθεί ότι αυτή την εβδομάδα ίσως υπάρξει εξέλιξη με έκπληξη άκουσαν ότι ο φάκελος απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί, καθώς οι Τούρκοι ακόμη… ψάχνουν τα κινητά…
Χωρίς τον φάκελο δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απαγγελία κατηγοριών και χωρίς κατηγορητήριο δεν υπάρχει περίπτωση να οριστεί και η δίκη.
Με τον τρόπο αυτό παρατείνεται η κράτησή τους.
Την ίδια ώρα οι γονείς υπέστησαν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο και η διαδικασία ήταν εξαιρετικά αργή μέχρι να καταφέρουν να δουν τα παιδιά τους.
Χρειάστηκε μάλιστα οι γονείς του Δ. Κούκλατζη να περιμένουν να ολοκληρωθεί το επισκεπτήριο και του Α. Μητρετώδη που έγινε σε διαφορετικό χρόνο.
Τουλάχιστον αυτή τη φορά οι δυο στρατιωτικοί είχαν άμεση επαφή με τους γονείς τους και όχι πίσω από ένα τζάμι. Οι γονείς των δυο στρατιωτικών είχαν αυτή τη φορά την ευκαιρία να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ DW

“Για εμάς ο χρόνος μετράει πλέον διαφορετικά”

«Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή στην πατρίδα των παιδιών μας, που παραμένουν στη φυλακή 12 μέρες τώρα. Ξέρουν όπως κι εμείς ότι δεν έκαναν κάτι κακό και γι’ αυτό δεν ανησυχούν, γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη και δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.
«Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας» λέει ο Νίκος Κούκλατζης, με φωνή που μαρτυρά το πόσο περήφανος νιώθει για τον γιο του, αλλά και την πεποίθησή του πως η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ DW
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ DW
«Δεν παρακινούμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, όμως είναι πολύ σημαντικό το να μη νιώθεις μόνος σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία. Να νιώθεις ότι η χώρα ολόκληρη είναι στο πλευρό σου, ότι όλοι αντιλαμβάνονται το δίκαιο του αιτήματός μας, να επιστρέψουν τα αγόρια μας στις οικογένειές τους» εξηγεί ο κ. Κούκλατζης, ενώ η κυρία Σοφία αναφέρεται στην ανέλπιστη στήριξη που δέχεται καθημερινά. «Είναι συγκλονιστικό το ότι μητέρες από κάθε άκρη της γης τηλεφωνούν από την πρώτη μέρα για να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ο εφιάλτης θα τελειώσει» λέει.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ DW
Η μητέρα του Δημήτρη συνειδητοποιεί ότι «δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο για έναν γονιό, από το να νιώσει ανίσχυρος να βοηθήσει το παιδί του». Πιστεύουν στις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, ωστόσο ο κ. Νίκος διευκρινίζει πως «για μας ο χρόνος, από την Πέμπτη, μετράει διαφορετικά και πρέπει να προσπαθούμε για να αποδεχθούμε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, ώστε να καθυστερούν ακόμη και την παραδοχή της μόνης αλήθειας».
Μοιράζονται την αγωνία τους για τον χρόνο της δίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνωρίζουν τι προβλέπει η νομοθεσία της Τουρκίας, ούτε ποιο είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη σύλληψη έως και τη δίκη. «Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο. Ξέρουμε μόνο ότι ένας αποπροσανατολισμός οδήγησε τα παιδιά μας εκτός συνόρων και εντός της φυλακής» λέει ο κ. Κούκλατζης.
Τέλος, στην ερώτηση για το πώς είδαν τον γιο τους, έπειτα από 12 ημέρες κράτησης, η μητέρα ευγενικά, αλλά με ευδιάκριτη τη συναισθηματική φόρτιση, απαντά: «Επιτρέψτε μας να κρατήσουμε για εμάς τις στιγμές της συνάντησής μας μαζί του, γιατί σ’ αυτές δεν έχουν σημασία οι λέξεις, αλλά όσα λένε τα μάτια και η ψυχή. Οπότε, θα σας πω ότι είναι καλά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά