Ο Ανθυπασπιστής (ΤΧ) Αλέξανδρος Ακριτίδης έλαβε το Ετήσιο Λογοτεχνικό Βραβείο του Πετρίδειου Ιδρύματος Κύπρου



Το Σάββατο 3 Μαρτίου, σε μια όμορφη εκδήλωση, απονεμήθηκαν στην Πάφο τα Ετήσια Βραβεία του Πετρίδειου Ιδρύματος Κύπρου.
 
Στον Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη, βραβεύτηκαν τα καλύτερα εκδομένα κατά το 2016 έργα λογοτεχνίας, σε δύο κατηγορίες (Παιδικό βιβλίο, Συλλογή Διηγημάτων). 
 
1. Όσον αφορά τη συλλογή διηγημάτων, το βραβείο απονεμήθηκε στο βιβλίο «Της ζήσης χαρμολύπες» του Ανθυπασπιστή (ΤΧ) Αλέξανδρου Ακριτίδη (Εκδόσεις Ινφογνώμων). 
 
2. Όσον αφορά την παιδική λογοτεχνία, το βραβείο απονεμήθηκε στο βιβλίο «Ο Ρίνος ο ρινόκερος και ο Αμφιβιούλης ο βατραχούλης» της Ευθυμίας Χρίστου Δημητρίου (Εκδόσεις Πάργα).
 
Ο Διαγωνισμός αφορούσε έργα Κύπριων και Ελλαδίτων συγγραφέων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Στα βραβευμένα έργα δόθηκε ως έπαθλο χρηματικό ποσό 800ων ευρώ, συνοδευόμενο από τιμητική πλακέτα.
 
Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης με την επιστροφή του δήλωσε: «Ευχαριστώ δημόσια τους Διοργανωτές του Θεσμού για την επιλογή του έργου μου, την επιτροπή αξιολόγησης των βιβλίων καθώς και τον Διευθυντή των Εκδόσεων Ινφογνώμων, Σάββα Καλεντερίδη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου. Επειδή όμως η ζωή είναι γεμάτη “Χαρμολύπες”, δεν μπορώ να μην αφιερώσω αυτή τη διάκριση στους δυο συνάδελφούς μου, που περνούν δύσκολες ώρες μέσα στις Τουρκικές φυλακές. Εύχομαι να επιστρέψουν γρήγορα στις οικογένειές τους και στην Υπηρεσία τους».
 
Βιογραφικό:
 
Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας απ’ όπου και κατάγεται, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι Ανθυπασπιστής του Τεχνικού Σώματος και υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη. Το 2012 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Ζει με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά στην κωμόπολη της Μελίκης Ημαθίας.
 
Τα πρώτα του βιβλία, η ποιητική συλλογή «Λέξεις που ψάχνουν για φτερά» (2005) και  η συλλογή διηγημάτων «Αλαργινή ηχώ» (2007), εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Α. Αλτιντζής. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα, «Η πυξίδα των ονείρων» (2011) και «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις» (2014), από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Το πέμπτο του βιβλίο, «Της ζήσης χαρμολύπες» (2016), κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων, από τις οποίες θα κυκλοφορήσει σύντομα και το 6ο του βιβλίο, το μυθιστόρημα «Πλεκτάνη εξ αίματος».
 
Διηγήματά και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, Μαλλιάρης Παιδεία, Εμπειρία Εκδοτική, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, Υδρόγειος, Noble House, Ίανθος, Πανεπιστήμιο Ελεύθερης Επιμόρφωσης Δήμου Χορτιάτη, Θρακικός Οιωνός, Βεργίνα κ.ά. Τα διηγήματά του «Το ματωμένο βουνό» και «Ο θησαυρός» ανέβηκαν ως θεατρικά έργα από το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες «ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ» το 2015 και 2017 αντίστοιχα.





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά