Θρίλερ με το αργεντίνικο υποβρύχιο: Ακούστηκε «έκρηξη» πριν την εξαφάνισή του

Θρίλερ με το αργεντίνικο υποβρύχιο: Ακούστηκε «έκρηξη» πριν την εξαφάνισή του
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: Getty Images/Ideal Images/USN Mass Communication Specialist 2nd Class Jermaine Ralliford





Λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες περί ύπαρξης ενός αφύσικου ήχου λίγη ώρα πριν την εξαφάνιση του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan, το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής επισημαίνει πως η έρευνα που έκανε για τον εν λόγω ήχο έδειξε πως πρόκειται, πιθανότατα, για «έκρηξη».



Συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αναλύσεις της «υδροακουστικής ανωμαλίας» που καταγράφθηκε στην περιοχή όπου έπλεε το υποβρύχιο San Juan την 15η Νοεμβρίου, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του από τα ραντάρ, φέρουν τα χαρακτηριστικά μιας «έκρηξης».

Σε μια έκθεση που έλαβε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής γίνεται λόγος για ένα «αφύσικο περιστατικό, σύντομης διάρκειας και βίαιου χαρακτήρα, που δεν οφείλεται σε κάποια πυρηνική δραστηριότητα, αλλά που φαίνεται να αντιστοιχεί σε μια έκρηξη» εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Ενρίκε Μπάλμπι.




Video: Κόντρα στον καιρό και τις πιθανότητες η αναζήτηση του χαμένου υποβρυχίου


Η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις

Την ίδια, ώρα ειδικοί διασώστες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού θα σταλούν στην Αργεντινή προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου. Αυτή την εντολή έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σόϊγκου.

Στις έρευνες θα χρησιμοποιηθούν το υποβρύχιο βαθυσκάφος «Pantera plus» και το ερευνητικό σκάφος «Jantar», το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Αφρικής.

Το ερευνητικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο βαθυσκάφη που επιτρέπουν έρευνες σε βάθος 6.000 χιλιομέτρων.
cnn.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά