Πρόσκληση στην ομιλία «Αεροπορικά Ατυχήματα. Λανθάνοντα Αίτια»



Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ
Ποιός δεν θα ήθελε να ακούσει και να κουβεντιάσει με το Ακριβό Τσολάκη τον διεθνή μας Εμπειρογνώμονα των Αεροπορικών Ατυχημάτων:
Από:
.. τη Σχολή Αεροπορίας στο Τατόι...  “Tiger Moth”... “Harvard”... “Mustang” στο Τέξας των ΗΠΑ... “Spitfire” στο Σέδες... Dakota..., αποστολή στην Κορέα... Ελευσίνα Τ-33... Νέα Αγχίαλος... F-84.... Ολυμπιακή Αεροπορία... B707, 727, A300, B747... Συνέδρια Ασφάλειας Πτήσεων με την Flight Safety Foundation... Διερευνήσεις Ατυχημάτων... YAK-42 στα Πιέρια.. Falcon... Δημιουργία ΕΔΑΑΠ... ΕΚΑΒ 1... 2... 3... Helios-522... προσφορά στη διεθνή ασφάλεια πτήσεων μέσα απο αμέτρητες συστάσεις ασφάλειας πτήσεων...

Από το σταυροδρόμι Μαρτίου και Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε να ξεκινάει την αεροπορική του καριέρα, το χειμώνα του 1949, ως πρωτοετής στην Σχολή Ικάρων της Ελληνικής ΠΑ. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην Αμερική με τα θρυλικά αεροσκάφη Tiger Moth και το Harvard. Συνέχισε την πτητική του καριέρα στα Ελληνικά Spitfire.

Πολύ νέος βρέθηκε να πετάει στην εμπόλεμη ζώνη του 39ου Παράλληλου στην Κορέα με τα Ελληνικά C-47 Dakota.

Το 1952 μετακινήθηκε στα jet T-33 και F-84 ενώ διετέλεσε ως αεροπορικός ακόλουθος στο Βελιγράδι.

Το 1965 τελειώνει η έντονη πτητική του καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα φτερά την Ολυμπιακής Αεροπορίας ως κυβερνήτης σε Boeing 707, Boeing 727, Boeing 747 και Airbus A300.

Από την αρχή της αεροπορικής του καριέρας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια πτήσεων. Είχε καθιερώσει την έκδοση εταιρικού περιοδικού στην Ολυμπιακή Αεροπορία από τον κλάδο της διεύθυνσης ασφάλειας πτήσεων που ο ίδιος δημιούργησε.

Το 1990 ολοκληρώνεται και ο δεύτερος κύκλος της πτητικής του καριέρας στην Ολυμπιακή και ξεκινάει ένας νέος ακόμη πιο συναρπαστικός. Οι διερευνήσεις ατυχημάτων.

Το 1997 ορίζεται πρόεδρος της διερεύνησης του ατυχήματος του Yak-42 στα Πιέρια, και το 1999 εισαγγελικός διερευνητής του ατυχήματος του Falcon στο Βουκουρέστι.

Αργότερα ορίζεται ως πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων ο οποίος θα γίνει παγκόσμια γνωστός με την διερεύνησης και το πόρισμα της "Helios 522" στο Γραμματικό...

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά