Αποκολλήθηκε το ΠΑΤ «ΑΡΑΧΘΟΣ» - Ρυμουλκείται στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος




Το μεσημέρι της Τετάρτης προσάραξε στην ερημονησίδα του Σαρωνικού Τσελεβίνια, κοντά στον Πόρο
                   
Αποκολλήθηκε με ασφάλεια και ήδη ρυμουλκείται συνοδεία ρυμουλκού του Στόλου προς το Ναύσταθμο Σαλαμίνος, το Πλοίο Αλιείας Τορπιλών (ΠΑΤ) «ΑΡΑΧΘΟΣ» (Α-461), ένα μικρό βοηθητικό σκάφος του Στόλου μας, που σήμερα το μεσημέρι προσάραξε στην ερημονησίδα του Σαρωνικού Τσελεβίνια, κοντά στον Πόρο, χωρίς ευτυχώς κανένας από το πλήρωμα να έχει πάθει το παραμικρό, ενώ και οι ζημιές του σκάφους θεωρούνται επισκευάσιμες.




Πάνω στο ρυμουλκό του Στόλου επέβαιναν και τα μέλη της Ομάδος Δυτών του ΠΝ, που έπεσαν αμέσως στο νερό, για μία πρώτη εξωτερική επιθεώρηση και κινηματογράφηση των υφάλων του σκάφους και όλων των άλλων λεπτομερειών που θα βοηθήσουν στη πλήρη αντίληψη του πως συνέβη το γεγονός αυτό της προσαράξεως. Οι δύτες του ΠΝ είχαν κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά όπως και στην προηγηθείσα περίπτωση της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ».
Συμφώνως με τις πρώτες πληροφορίες έχει καταστραφεί το πηδάλιο, ενώ έχουν χτυπηθεί και τα πτερύγια της προπέλας, ζημιές που θεωρούνται επισκευάσιμες και μόλις το σκάφος ρυμουλκηθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος θα «ανέβει» στην πλωτή δεξαμενή για λεπτομερή έλεγχο.
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/apokollithike-to-pat-arachthos-rimoulkite-sto-nafstathmo-salaminos

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά