Ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας




«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

ακούστηκαν απίστευτα πράγματα στη Βουλή κι έχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα από τις επτά εφημερίδες και τα δύο ραδιόφωνα τις τελευταίες ημέρες. Το παραμύθι όμως τελειώνει εδώ, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, ένα παραμύθι ψεύδους, κατασυκοφάντησης, λασπολογίας που φτάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας.

Επί ένα μήνα έχετε επιδοθεί προσωπικά, ως και οι φερόμενοι δημοσιογράφοι, υπάλληλοι της συμμορίας υπόπτων για εμπορία ναρκωτικών και μεσαζόντων οπλικών συστημάτων, διότι θα χάσουν το ψωμί τους.

Αποτελεί την απόδειξη του στρατηγικού αδιεξόδου της Νέας Δημοκρατίας, που οι πολιτικοί μετανάστες και οι αποτυχημένοι αρχηγοί πολιτικών γκρουπούσκουλων κατέλαβαν θέσεις στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και φάνηκε η διαφορά μεταξύ των ομιλητών σήμερα.

Κάποιους από αυτούς - πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων - θα τους αντιμετωπίσω μόνο στη Δικαιοσύνη, διότι ανοίγουν το στόμα τους και λένε πράγματα τα οποία είναι απίστευτα.

Παρουσιάζετε μια καθ’ όλα νόμιμη συμφωνία διακρατική πώλησης πυρομαχικών ως διαφθορά. Είναι διακρατική συμφωνία και δεν υπάρχει κανείς μεσάζων. Τα χρήματα που θα φύγουν ή θα έφευγαν από τη Σαουδική Αραβία από τον λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών θα πήγαιναν στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων.

Προφανώς, είστε συνηθισμένοι από τις διεφθαρμένες πολιτικές, τις οποίες ασκούσατε εσείς. Εδώ οι πωλήσεις όπλων - γιατί πρόκειται περί πωλήσεως και όχι αγοράς όπλων, πρώτη φορά βλέπω διαφθορά σε πώληση - είναι απόλυτα νόμιμες και καθαρές.

Δεν ζητήσατε από το Υπουργείο διευκρινήσεις. Σε ό,τι ερωτήσεις κάνατε πήρατε απαντήσεις. Γιατί δεν ζητήσατε τη σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, που σας παρακαλούσα να το κάνετε; Γιατί θέλατε να κατασκευάσετε, λοιπόν, ακριβώς αυτό το σκάνδαλο, το οποίο ήρθε μετά το Λονδίνο, το οποίο ήλθε μετά από τον ναρκέμπορο, ο οποίος θα δούμε τι κατέθεσε και πού έχει φτάσει αυτή η υπόθεση. Και εσείς μετατρέψατε τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτικό βραχίονα της υποστήριξης του κουμπάρου της κυρίας Μπακογιάννη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η υπόθεση είναι πολύ απλή. Έγινε μια προσφορά σε πενταπλάσια από την τιμή αγοράς απαξιωμένων πυρομαχικών, τα οποία θα πληρώναμε σε λίγα χρόνια για να τα καταστρέψουμε, και την αποδεχθήκαμε.

Ως Υπουργός επέλεξα να φέρω 66 εκατομμύρια στα ταμεία του δημοσίου και να ενισχύσω τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Επιτελείων. Και δεν έμεινα στα τυπικά. Αλλάξαμε τον νόμο. Φέραμε νέο νόμο στη Βουλή, τον φέραμε στο ΚΥΣΕΑ, τον φέραμε ξανά στη Βουλή, τον φέραμε ξανά στον ΚΥΣΕΑ και δεν υπάρχουν όσον αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απόρρητα έγγραφα. Σε όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα σας έχω δώσει πρόσβαση.

Κάποιοι δεν θέλουν να αποφασίζουν οι Υπουργοί. Στηρίχθηκε όλη η καταγγελία σε μια ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου περί της δήθεν αναφοράς ενός Ταξιάρχου. Δεν υπάρχει αναφορά Ταξιάρχου. Δεν υπάρχει καμία αναφορά Ταξιάρχου.

Ο κ. Ταξίαρχος, ο συγκεκριμένος, εκλήθη σε απολογία από τον Αρχηγό του Στρατού. Τι απαντά; Δύο παραγράφους διαβάζω και θα το θέσω στη διάθεση του Προεδρείου να το διαβάσετε, διότι αποτελεί προσωπικό έγγραφο - δεν είναι απόρρητο - και μπορείτε να καταλάβετε τι λέει.

Τι λέει ο Ταξίαρχος Παπαδάκης: «Όσον αφορά την περιέλευση και χρήση του ως άνω σχεδίου υπομνήματος, που επαναλαμβάνω δεν αφορούσε σε μη υπηρεσιακή αναφορά μου, από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 από Βουλευτή στο Κοινοβούλιο την 7η Νοεμβρίου του 2017, αγνοώ παντελώς οποιοδήποτε γεγονός σχετικά με τα ως άνω. Με βάση τα προαναφερόμενα αποδεικνύεται πλήρως ότι ουδέποτε υπέβαλα γραπτή αναφορά μου υπό στοιχεία θέματος μη υπηρεσιακή - προσωπικό, διοικητικά - από 4 Σεπτεμβρίου σε οποιοδήποτε διοικητικό όργανο ή αρχή».

Δεν υπάρχει αναφορά. Υπάρχει ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του σύνολο μηνυμάτων, τα οποία ο κ. Λοβέρδος τα έκανε αναφορά. Το έκαναν πρωτοσέλιδο οι εφημερίδες και συζητάμε επί έναν μήνα για μια αναφορά, που ο ίδιος λέει ότι δεν κατέθεσε.

Όσον αφορά το περιστατικό, το περιστατικό είχε να κάνει με την προσπάθεια κάποιων να χαλάσουν αυτήν τη συμφωνία και ακριβώς είχε τον λόγο της εμπλοκής της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Στο γραφείο μου ήρθε ο Εισαγγελέας Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να ελέγξει ακριβώς εάν κάποιοι διακινούν χαρτιά για να γίνουν χαρτοπόλεμος.

Εκλήθη, λοιπόν, ο Εισαγγελέας της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για να δούμε εάν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα.

Και να σας πω και πού κατέληξε η ΕΔΕ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ότι το συγκεκριμένο απόρρητο έφυγε από αυτή τη Διεύθυνση, γιατί εκεί δεν άλλαξε κανείς και κάποιοι έκαναν δουλειές.

Συνεχίζω: Καταθέσατε επί αρκετή ώρα αναφορικά με διάφορα πράγματα που δεν είναι σχετικά με την επερώτηση.

Όσον αφορά στην επερώτηση, κυρία Πρόεδρε, θα πρέπει να απαντήσω σε 12 ερωτήματα. Εάν μπορέσω σε ένα τέταρτο, θα το κάνω.

Στα αναφερόμενα ερωτήματα, λοιπόν, περιλαμβάνονται όλα στο πρώτο ερώτημα στο ηλεκτρονικό μήνυμα του Προξένου, του κ. Κλουβάτου, το οποίο περιήλθε βραδινές ώρες, την παραμονή της υπογραφής της σχετικής σύμβασης και το οποίο θα καταθέσω. Δεν κοινοποιείται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι ιδιωτικό το συγκεκριμένο Telex.

Ο αρμόδιος Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, ο Ναύαρχος κ. Κυριακίδης, επικοινωνεί τηλεφωνικά και επισημαίνει τα εξής: «Κύριοι, εάν θέλετε να αλλάξετε τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, που είναι ο κ. Παπαδόπουλος, θα πρέπει να κάνετε γραπτή άρση εξουσιοδότησης. Και το ίδιο στέλνει προς τις σαουδαραβικές αρχές.

Ο Πρόξενος και ο Πρέσβης επιμένουν ότι δεν είναι ο Παπαδόπουλος εκπρόσωπος. Και τι κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Ζητάει από τον στρατιωτικό ακόλουθο που έχει ευθύνη για τη Σαουδική Αραβία να πάρει τα έγγραφα, τα οποία είναι επικυρωμένα από το Προξενείο - και θα τα καταθέσω στη Βουλή - και να ζητήσει εάν τα έγγραφα αυτά είναι γνήσια ή όχι, εάν υπάρχει εξουσιοδότηση ή όχι.

Και απαντά επισήμως ο Στρατηγός Διευθυντής των Στρατιωτικών Ακολούθων ότι όλα τα έγγραφα είναι γνήσια και ισχύει η εκπροσώπηση του Παπαδόπουλου.

Άρα, εμείς για να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή και για να ξαναφέρουμε το πρόγραμμα στη Βουλή με άλλον αριθμό βλημάτων, με άλλον εκπρόσωπο, θα έπρεπε να ξαναπεράσουμε από ΚΥΣΕΑ, να ξαναέρθει στη Βουλή, διότι θα πρόκειται περί άλλης διακρατικής συμφωνίας.

Όσον αφορά, λοιπόν, στα πρώτα αναφερόμενα, θα σας καταθέσω το προσωπικό mail του κ. Κλουβάτου, που δεν κοινοποιείται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Συνεχίζω και θα σας καταθέσω το έγγραφο, με το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας ορίζεται ως εκπρόσωπος.

Σας καταθέτω τη διαβίβαση του ελέγχου αυθεντικότητας της επιστολής που έκανε ο Στρατιωτικός Ακόλουθος.

Σας καταθέτω το επικυρωμένο από την Ελληνική Πρεσβεία έγγραφο του Στρατιωτικού Ακολούθου, το οποίο λέει ότι πρόκειται περί γνησίου εγγράφου.

Σας καταθέτω το αραβικό αντίγραφο, όπως και το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας προς τον Στρατιωτικό Ακόλουθο ότι παραμένει η κατάσταση ως έχει.

Τέλος, σας κοινοποιώ πιστοποιητικό τελικού χρήστη του Ιουνίου του 2016 που αφορά τις βόμβες και το αίτημα του Παπαδόπουλου, το οποίο φέρει και τη σφραγίδα του Προξενείου και τα χαρτόσημα της προξενικής αρχής, για να δούμε εάν ήξερε ή όχι η συγκεκριμένη Πρεσβεία μας στο Ριάντ εάν υπήρχε ή όχι Παπαδόπουλος!

Επίσης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καταθέτω τα διαβατήρια που μας ήρθαν από το Υπουργείο της Σαουδικής Αραβίας για έλεγχο των πυρομαχικών.

Τέλος, θα σας καταθέσω και το πιστοποιητικό τελικού χρήστη, το οποίο αφορά τα 100.000 βλήματα, το οποίο επίσης φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Προξενείου στο Ριάντ.

Όλα αυτά, λοιπόν, που ειπώθηκαν προηγουμένως είναι παραμύθια. Υπάρχει εξουσιοδότηση τον Μάιο του 2016 της «Olympic Industries», ως εκπροσώπου, με υπογραφή του Διευθυντή Εξοπλισμών. Τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει υπογραφή του Στρατηγού Αμπντουλάχ Αλ Ασερί, Αρχηγού των προμηθειών, που πιστοποιεί τον τελικό χρήστη. Είναι το πιο σοβαρό έγγραφο που υπάρχει.

Στις 27 Οκτωβρίου υπάρχει μια επιστολή επιβεβαίωσης αυθεντικότητας (letter of confirmation) της παραπάνω εξουσιοδότησης - γιατί πράγματι και εμείς θορυβηθήκαμε και πήγε και ρώτησε συγκεκριμένα ο στρατιωτικός ακόλουθος - με υπογραφή του υποστρατήγου Χαλίντ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαϊφ, Αρχηγού και επικεφαλής των στρατιωτικών ακολούθων.

Στις 27 Οκτωβρίου 2016 έγινε διαβίβαση φωτοτυπιών διαβατηρίων αξιωματούχων για επιθεώρηση πυρομαχικών από τη Σαουδική Αραβία. Ο «μαϊμού» μας τα έστειλε και αυτά;

Και τελικά, τον Νοέμβριο του 2016 υπάρχει πιστοποιητικό τελικού χρήστη από τον Στρατηγό Γιάγια Αμπντουλάχ Αλ Ασερί που πιστοποιεί τις 300.000 βλήματα. Πού είναι η διαφορά των 300.000 βλημάτων με τα 100.000 βλήματα; Η μόνη συμφωνία που υπήρχε ήταν τα 300.000 βλήματα.

Αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτά τα οποία λέτε, ότι θα παίρναμε συμφωνία των 300.000, θα πληρωνόμασταν τα 100.000 και τα άλλα θα πήγαιναν στην έρημο δεν γίνονται σε δημοκρατίες. Δεν υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες. Ξέρετε πότε γίνονταν; Γίνονταν σε άλλες εποχές που έφευγαν πυρομαχικά από βιομηχανίες και γύριζαν ναρκωτικά. Θα σας θυμίσω το πλοίο «Αλέξανδρος».

Τέλος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσον αφορά τον κ. Παπαδόπουλο, σας έχω μια πολύ μεγάλη έκπληξη, για να σας αποδείξω ακριβώς ποιος ήταν ο Παπαδόπουλος: Εμείς, το μόνο που ξέραμε για τον Παπαδόπουλο ήταν ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία. Εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς και όσον αφορά το ποινικό του μητρώο και όσον αφορά τις προβλεπόμενες άδειες που θα έπρεπε να είχε.

Θα καταθέσω, λοιπόν, στη Βουλή τον Εθνικό Κανονισμό Βιομηχανικής Ασφάλειας.

Καταθέτω στη Βουλή την εξουσιοδότηση που έχει ο Παπαδόπουλος και η εταιρεία του, προκειμένου να κάνει χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού που περνάει από όλες τις υπηρεσίες με τα ονόματά τους.

Καταθέτω στη Βουλή την εξουσιοδότηση προσωπικού την οποία αποδέχεται η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, το Πιστοποιητικό Βιομηχανικής Ασφάλισης των εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια.

Καταθέτω στη Βουλή την αλλαγή του ονόματος της εταιρείας που κάποια στιγμή έγινε, για να μην υπάρχει παρεξήγηση.

Καταθέτω στη Βουλή την άδεια οπλοφορίας του Παπαδόπουλου.

Καταθέτω στη Βουλή το λευκό ποινικό μητρώο του Παπαδόπουλου.

Αυτά, όμως, αφορούν τη Σαουδική Αραβία.

Και επειδή με ρωτάτε αν γνωρίζω τον Παπαδόπουλο, θα σας πω ναι, τον ξέρω. Ξέρετε, όμως, από πού; Από τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, σήμερα δεν είναι εδώ. Λείπει από τη συζήτηση.

Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Πριν από λίγο, κατόπιν αιτήματός μου, έλαβα από το Υπουργείο Εξωτερικών αυτό το οποίο μας εδόθη ως πληροφορία: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο μακαρίτης, το 1988, πριν γίνει Πρωθυπουργός, είχε αποφασίσει ότι θα έδινε η Εθνική Τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία, για να αποπληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι είχαν σταματήσει να πληρώνονται από τη Σοβιετική Ένωση. Και το 1991 πήγε αποστολή στη Ρωσία με 40 επιχειρηματίες μαζί με τον Διοικητή της Τράπεζας τότε, τον Δ. Γερμίδη. Και μέσα στην αποστολή με την κ. Μπακογιάννη – αν θυμάται - ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του, οι οποίοι εισέπραξαν 67 εκατομμύρια που έδωσε η Εθνική Τράπεζα και ο ελληνικός λαός, για να πληρωθεί ο Παπαδόπουλος που δεν ξέρετε.

Ο δε δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας!

Να σηκώσει το χέρι του ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου, για να δούμε ποιοι έχουν σχέση με τον Παπαδόπουλο και ποιοι πήραν μέτρα για τον Παπαδόπουλο.

Καταθέτω αντίγραφα της αποστολής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991, δημοσιεύματα της «Απογευματινής», του «Ελεύθερου Τύπου», της «Καθημερινής» για το δώρο των 67 εκατομμυρίων.

Εμείς, δηλαδή, πήγαμε να εισπράξουμε από τη Σαουδική Αραβία με την υπογραφή του Παπαδόπουλου 66 εκατομμύρια ευρώ για το ταμείο και εσείς τότε πληρώσατε 67 εκατομμύρια από την Εθνική Τράπεζα για να τα πάρει πίσω ο Παπαδόπουλος, που δεν ξέρατε. Και μας κατηγορούσατε για σχέση με τον μεσάζοντα.

Επειδή, όμως, γελάνε στο ΠΑΣΟΚ και ο κ. Λοβέρδος πλέον έχει βγάλει το μεροκάματο με τον Παπαδόπουλο σε όλα τα πρωτοσέλιδα και σε όλες τις τηλεοράσεις, σας λέω το εξής: Ξέρετε, κ. Λοβέρδο, πού τον γνώρισαν στο Υπουργείο τον κ. Παπαδόπουλο; Η κ. Γεννηματά τον πήγε στις 17 Φεβρουαρίου 2014.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, η εταιρεία «IGG International», με έδρα το Άμπου Ντάμπι, στέλνει αίτημα για την προμήθεια διαφόρων τύπων πυρομαχικών κυρίως μικρού διαμετρήματος από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Στις 28 Φεβρουαρίου τα ΕΑΣ υποβάλλουν αρχική προσφορά στην IGG. Αντιπροσωπεία της IGG επισκέπτεται τα ΕΑΣ προκειμένου να συζητήσει και να διαπραγματευθεί την προσφορά. Από τις αιτούμενες ποσότητες κρίθηκε ότι το πρόγραμμα ήταν υψίστης σημασίας για την εταιρεία και ακολούθησε σειρά επισκέψεων για εξέταση τεχνικών - κατασκευαστικών θεμάτων και παραγωγικών δυνατοτήτων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τον Ιούνιο του 2014, στο Παρίσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ κ. Χριστογιάννης, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώφης Γεννηματά και του Προέδρου της εταιρείας κ. Δεμίρη, υπογράφει κοινή ανακοίνωση με την εταιρεία IGG για την προμήθεια πυρομαχικών εκτιμώμενης αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην προσπάθεια να εξευρεθεί λύση για τη δυνατότητα παραγωγής του πολύ μεγάλου αριθμού πυρομαχικών που ήθελε και στα χρονικά πλαίσια που ζήτησε η IGG, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ κ. Χριστογιάννης στις 3 Νοεμβρίου, κατόπιν αδείας της πολιτικής ηγεσίας, εγκρίνει την αυθημερόν μετάβαση στελεχών των ΕΑΣ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Olympic Industries SA» του Βασίλη Παπαδόπουλου στην Αξιούπολη Κιλκίς.

Στις 7 Νοεμβρίου η επιτροπή διαπραγμάτευσης επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της «Olympic Industries SA» και στις 14 Νοεμβρίου υποβάλλει τη σχετική έκθεση. Μέχρι και τα εισιτήρια σας καταθέτω και όλη την αλληλογραφία για να δείτε με ποιον συνομιλούσε ο Παπαδόπουλος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτά έτσι για να τελειώνουμε και να μην μένουν σκιές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Ακούστε κάτι, εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία ή άλλες σύμμαχες χώρες της Μέσης Ανατολής. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι διακρατική συμφωνία, να φεύγουν τα λεφτά από το λογαριασμό του κράτους και να πηγαίνουν στο κράτος, να μην μπορεί να τα αρπάξει κανείς. Από εκεί και πέρα, το ποιον θα έχει εκπρόσωπο η απέναντι πλευρά δεν είναι κάτι που μπορώ να το εξετάσω. Αυτό που προβλέπει ο νόμος το εξετάζω και μάλιστα το εξαντλώ. Θα αποδειχθεί σύντομα ποιοι ήθελαν να χαλάσουν τη δουλειά και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη δουλειά υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Εγώ αντιλαμβάνομαι αυτά που λέει ο κ. Φίλης και, αν υπάρχει πολιτική συμφωνία να μην πουλήσουμε στη Σαουδική Αραβία, να μην πουλήσουμε. Δεν υιοθετώ την άποψη του κ. Τσιάρα που λέει ότι όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής είναι ισλαμιστές, σαρία, μόνο τρομοκράτες δεν τους είπατε. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη Σαουδική Αραβία είναι γνωστή διά του κ. Τσιάρα.

Καταθέτω δε το σχέδιο διακρατικής συμφωνίας της πώλησης ευχρήστων και μη επιχειρησιακά αναγκαίων υλικών, όπως επίσης την έκθεση της επιτροπής διαπραγμάτευσης και τα ποσά που δόθηκαν τότε για να φτάσουμε στην τιμή αυτή που παραδέχονται οι ίδιοι οι Σαουδάραβες ότι είναι πολύ ακριβή, αλλά είναι η τιμή που έβγαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Τέλος, δέχθηκα ανοίκεια επίθεση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα το έλεγα, θα το πω όμως, για να καταλάβετε ποιοι είναι πίσω από την επίθεση και πώς λειτουργούν αυτοί οι μαφιόζοι, είτε είναι πολιτικοί, είτε δημοσιογράφοι, είτε έμποροι όπλων.

Πριν από έναν μήνα περίπου έλαβα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που απειλούσε εμένα και την οικογένειά μου. Ειδοποίησα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και δέχθηκα την άρση απορρήτου στο κινητό μου τηλέφωνο για να εντοπιστεί ποιος ήταν αυτός που έκανε το απειλητικό τηλεφώνημα. Σήμερα εκλήθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Καταθέτω το άνοιγμα του λογαριασμού του τηλεφώνου μου.

Θα σας πω και ποιος είναι ο κανόνας. Ο κανόνας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ο έμπορος όπλων που φωτογραφίζεται σε selfie με τον κ. Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο κ. Πατεράκης, ο οποίος πήρε τηλέφωνο από τηλέφωνο της εταιρείας του. Σήμερα, εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική.

Επειδή κάποιοι μπορεί να μην θυμούνται ποιος είναι ο κ. Πατεράκης, είναι αυτός που έστησε όλη την ιστορία με τον Σάφα. Είναι αυτός που η «Καθημερινή» στις 16 Νοεμβρίου 2008 τον κατονόμαζε ως μεσάζοντα για τα υποβρύχια που έγερναν. Είναι αυτός που έστειλε την επιστολή στον κ. Atzpodien, για να προχωρήσει η υπόθεση των υποβρυχίων με τον Σάφα.

Είναι αυτός που αποτελεί μέρος της συμμορίας που εσείς εξυπηρετείτε ως πολιτικός εναντίον μας σήμερα εδώ και νομίζετε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους των αφεντικών σας, τις απειλές από εδώ, από το Βήμα της Βουλής ή τα παραδεισένια λεφτά σας.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όσο πιο πολύ χτυπάτε την Κυβέρνηση, να ξέρετε ότι τόσο πιο σκληρή θα είναι η συνοχή αυτής της Κυβέρνησης. Μην ψάχνετε να βρείτε αδύναμους κρίκους. Εμείς εδώ δεν έχουμε «Τσοχατζόπουλους». Εμείς σκιές δεν έχουμε. Είπε κάτι ο κύριος Αρχηγός. Τον σέβομαι, τον κ. Δημοσχάκη, ως έναν πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας,. Θα σας δώσω να δείτε τη σύμβαση για τα Εμιράτα, κύριε Δημοσχάκη. Θέλετε να το δείτε εδώ στο Γραφείο και να το ξαναφέρετε. Εμείς πουλάμε με διακρατικές συμβάσεις. Κάποτε πουλούσαν χωρίς διακρατικές συμβάσεις.

Αν έχετε χρόνο, πάρτε να διαβάσετε το βιβλίο του Ευάγγελου Παπασταματίου, Αντιπτεράρχου Ιπταμένου, πρώην Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος περιγράφει κάποτε, όταν εκλήθη το 1980 να μεταφέρει στο Ριάντ οπλισμό για τον οποίο δεν έπρεπε να ξέρει ούτε αυτός ούτε το πλήρωμά του και ποιος πληρώθηκε σε μετρητά κάποια στιγμή. Εις εκ της Κυβερνήσεως τότε. Περαστικά».


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά