Η πρώτη Αφγανή πιλότος Νιλουφάρ Ραχμάνι ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ


Η πρώτη Αφγανή πιλότος Νιλουφάρ Ραχμάνι ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ 
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Αφγανιστάν η είδηση ότι η πρώτη γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας ζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ολοκλήρωσε τη 18μηνη εκπαίδευσή της.
Όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, η 25χρονη σμηναγός Νιλουφάρ Ραχμάνι φοβόταν ότι θα κινδύνευε η ζωή της αν επέστρεφε στην πατρίδα της.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει πως η Ουάσινγκτον θα απορρίψει το αίτημα της 25χρονης.
«Όταν ένας αξιωματικός παραπονιέται για ανασφάλεια και φοβάται τις απειλές, τότε τι να κάνουν οι απλοί άνθρωποι; Βρήκε μια δικαιολογία για τον εαυτό της, όμως έχουμε εκατοντάδες μορφωμένες γυναίκες και ακτιβίστριες που εργάζονται και για αυτές είναι ασφαλής η χώρα», πρόσθεσε.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης του Αφγανιστάν κυριάρχησαν τα επικριτικά σχόλια, με τους πολίτες να κατηγορούν τη Ραχμάνι ότι ξόδεψε χρήματα του κράτους για την εκπαίδευσή της και τώρα αποφεύγει τις ευθύνες της.
Η Ραχμάνι, που το 2015 είχε τιμηθεί με το βραβείο «Θαρραλέες Γυναίκες» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είχε μετατραπεί σε σύμβολο της προσπάθειας για βελτίωση της θέσης των γυναικών στη χώρα της.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η επιτυχία της είχε το τίμημά της, καθώς η ίδια και η οικογένειά της δέχτηκαν απειλές όχι μόνο από τους Ταλιμπάν αλλά και από ορισμένους συγγενείς τους και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν πολλές φορές.
http://www.tribune.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά