Ημερήσια Διαταγή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την 1η Ιανουαρίου 2017

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό,Με την ευκαιρία της ελεύσεως του νέου έτους, σας απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου για υγεία, προκοπή και κάθε καλό για εσάς και τις οικογένειές σας.

Το έτος που πέρασε, καταδείξαμε εμπράκτως ότι προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα και τόλμη σε παρεμβάσεις και τομές για τη θωράκιση και τον εξορθολογισμό του εθνικού μας αμυντικού συστήματος. Συνεχίσαμε να λειτουργούμε με διαφάνεια και με συγκεκριμένα μέτρα ενισχύσαμε την αποτρεπτική μας ικανότητα έναντι εξωτερικών απειλών και κινδύνων.

Η χώρα μας, παρά τη δημοσιοοικονομική κρίση, παρέμεινε ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και το προπύργιο της Ευρώπης στον αγώνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των φονταμενταλιστικών τάσεων και ασύμμετρων απειλών, από το τόξο αστάθειας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, οι Ένοπλες μας Δυνάμεις αποτέλεσαν την ισχυρή δύναμη αποτροπής για όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια και είναι η διαχρονική δύναμη σταθερότητας και εγγύησης της άμυνας της χώρας, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα ηγεμονικές φαντασιώσεις και ανιστόρητες διεκδικήσεις.

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Το 2017 σας καλώ να συνεχίσουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία, την ενδυνάμωση της μαχητικής μας ισχύος με σκοπό να διαφυλάξουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία.

Για την κυβέρνησή μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού έθνους, και αναφέρομαι στο έθνος γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό, η υποστήριξη του οποίου είναι για μας εθνική επιταγή.

Το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται καθημερινά και στην κοινωνία, μέσα από την παρουσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε περιπτώσεις αεροδιακομιδών, φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών, αλλά και μέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Με αυτή τους την κοινωνική προσφορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις καθίστανται ουσιαστικό στήριγμα του Έλληνα πολίτη, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές. Οφείλουμε, λοιπόν, το έργο αυτό να συνεχιστεί και να επεκταθεί το 2017.

Υπενθυμίζω ότι η χώρα μας, με την αθόρυβη συνδρομή σας στην αρωγή και φιλοξενία των προσφύγων, έλαμψε στα μάτια της ανθρωπότητας ως ο ακρογωνιαίος λίθος του ανθρωπισμού και η προσφορά σας αποτελεί ορόσημο, γιατί πραγματοποιήσατε ένα πλούσιο και πολυδιάστατο έργο με καθαρά εθνικό χαρακτήρα και προσανατολισμό.

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Είμαστε αποφασισμένοι το νέο έτος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελείτε την ψυχή και την κινητήριο δύναμη του αμυντικού μας συστήματος, να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, έχοντας πάντα στο νου μας ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής σας, αλλά και των οικογενειών σας.

Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι μαζί. Η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή. Βγαίνοντας από την οικονομική κρίση, αξιοποιώντας πιο πολύ τη γεωστρατηγική μας θέση, που εσείς διαφυλάξατε και ενισχύσατε με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό σας, θα μπορέσουμε να κάνουμε την Πατρίδα μας πιο ισχυρή.

Επίσης, με εθνικό όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά, οφείλουμε όλοι μας να συνδράμουμε, ο καθένας από τη θέση στην οποία βρίσκεται, για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και την προβολή της εθνικής ισχύος, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας να είναι μια δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Βιώνοντας μαζί την εθνική αποστολή σας και το υψηλό ηθικό με το οποίο διαφυλάττετε 365 ημέρες το χρόνο τα όσια και τα ιερά του έθνους μας εύχομαι το 2017 να είναι έτος ευημερίας, δημιουργίας προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας για όλες και όλους σας.

Χρόνια Πολλά

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Πάνος Καμμένος
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά