ΓΕΕΘΑ - Επιστροφή από την άδεια και Covid-19

 

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY


ΘΕΜΑ: Μεταδοτικά Νοσήματα (Στρατηγική Διαχείρισης Ατόμων με Θετικό rapid-test για COVID-19 κατά την Επιστροφή από Εορταστική Άδεια)

α. Φ.720/315/480505/Σ.820/25 Νοε 20/ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ2ο

β. Φ.720/319/480791/Σ.860/8 Δεκ 20/ ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ2ο

γ. Φ.720/320/480794/Σ.861/8 Δεκ 20/ ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ2ο

1. Στο πλαίσιο των νεότερων δεδομένων που αφορούν στην πανδημία με το νέο στέλεχος του κορωναϊού SARS-CoV-2 και σε συνέχεια των (β) και (γ) σχετικών που αφορούν τη διενέργεια rapid test για COVID-19 στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) που θα μετακινηθεί εκτός νομού κατά την εορταστική περίοδο, σας υποβάλουμε νεότερες οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση των ατόμων με θετικό rapid test.

2. Υπενθυμίζεται ότι όλες ανεξαιρέτως οι Μονάδες των ΕΔ πρέπει να έχουν εξασφαλίσει προκαθορισμένο χώρο καραντίνας για τα άτομα με ιστορικό στενής επαφής με πάσχοντα από COVID-19, καθώς και διαφορετικό χώρο απομόνωσης των ατόμων με θετικό rapid test.

3. Διαχείριση ασυμπτωματικών ατόμων με θετικό rapid test.

α. Ασυμπτωματικοί ασθενείς με θετικό test όπως παραμένουν στην προκαθορισμένη απομόνωση της Μονάδας τους εφόσον πρόκειται για στρατιώτες, ή στην οικία τους εφόσον πρόκειται για Στελέχη και έχουν δυνατότητα ασφαλούς απομόνωσης και καθημερινής επικοινωνίας με τη υγειονομική υπηρεσία της Μονάδας. Η απομόνωσή τους λήγει 10 ημέρες μετά την εργαστηριακή διάγνωση της νόσου.

β. Οι ασθενείς που κατά τη διάρκεια της απομόνωσής, τους παρουσιάσουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, όπως αντιμετωπιστούν σύμφωνα με την παράγραφο 4 του παρόντος.

4. Διαχείριση συμπτωματικών ατόμων με θετικό rapid test.

α. Ασθενείς με ήπια συμπτώματα χρήζουν απομόνωσης στη Μονάδα εφόσον είναι στρατιώτες ή στην οικία τους εφόσον είναι Στελέχη και έχουν δυνατότητα ασφαλούς απομόνωσης και καθημερινής επικοινωνίας με τη υγειονομική υπηρεσία της Μονάδας, για τουλάχιστον 10 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Δύνανται να επιστρέψουν στην εργασία τους εφόσον παραμένουν απύρετοι για τουλάχιστον τρία 24ωρα χωρίς λήψη αντιπυρετικών και παρουσιάζουν βελτίωση των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα.

β. Ασθενείς με εμμονή ή επιδείνωση των συμπτωμάτων της νόσου (έντονη αδυναμία-καταβολή, εμμονή υψηλού πυρετού που δεν ανταποκρίνεται στα συνήθη αντιπυρετικά, εμφάνισης δυσκολίας στην αναπνοή ή άλλων συμπτωμάτων όπως διαρροϊκές κενώσεις, κοιλιακό ή προκάρδιο ή θωρακικό άλγος), όπως παραπέμπονται άμεσα σε Στρατιωτικό ή Πολιτικό νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.

γ. Ασθενείς με σοβαρή νόσο χρήζουν άμεσα παραπομπής σε Στρατιωτικό ή Πολιτικό Νοσοκομείο για ειδικό έλεγχο και θεραπεία. Συναφώς αναφέρεται ότι οι ασθενείς αυτοί χρήζουν απομόνωση 14 έως 20 ημερών (υποχρεωτικά 20 ημέρες για τους ανοσοκατεσταλμένους). Δύνανται να επιστρέψουν στην εργασία τους εφόσον παραμένουν απύρετοι για τουλάχιστον τρία 24ωρα χωρίς λήψη αντιπυρετικών και παρουσιάζουν βελτίωση των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα ή εφόσον έχουν 2 διαδοχικές αρνητικές δοκιμασίες μοριακής ανίχνευσης του ιού σε εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματος με διαφορά λήψης δείγματος 24 ωρών.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά