Lockdown: Ποιες μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται τα Χριστούγεννα





Από την επιβολή του δεύτερου lockdown έως και σήμερα, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό επιτρέπονται για ελάχιστες περιπτώσεις, όπως η μετακίνηση για λόγους υγείας, για τελετή κηδείας αλλά και για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους.

Παρ’ όλα αυτά, για το χρονικό διάστημα των χριστουγεννιάτικων εορτών, προστίθενται ορισμένες εξαιρέσεις, στις οποίες επίσης επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.



Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει διευκρινίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει ευελιξία όσον αφορά στην επανένωση οικογενειών.




Επί παραδείγματι, γι’ ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν όπου διαμένει η οικογένειά τους και επιθυμούν να μεταβούν (με την προβλεπόμενη διαδικασία: Ε1 και Ε9) στην οικία τους ή για φοιτητές που το νέο lockdown του «βρήκε» την περίοδο που βρίσκονταν στην πόλη όπου σπουδάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στην οικογένειά τους.






Επομένως, οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση συνοψίζονται στις εξής:

• Μετακίνηση για λόγους υγείας,
• Μετακίνηση για επαγγελματικούς λόγους,
• Μετακίνηση λόγω επιστροφής στη μόνιμη κατοικία,
• Μετακίνηση λόγω επανένωσης οικογενειών.

tvxs


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά